In interval de 24 de ore, doi cetateni turci, suspecti de gripa aviara, sunt internati la Institutul de Boli Infectioase ""Matei Bals"" din Bucuresti.

Potrivit directorului institutului, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, in ambele cazuri analizele au infirmat suspiciunile.
PNEUMONIE. Primul caz, un cetatean turc, a sosit in tara noastra duminica din Turcia. Miercuri seara a fost adus de urgenta la institut cu febra mare si stare generala alterata. Pacientul a fost internat in pavilionul special amenajat pentru eventuali pacienti cu gripa aviara. Dar analizele au aratat ca pacientul turc are pneumonie, fiind transferat intr-o alta sectie. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel ne-a declarat ca in aproximativ patru ore teste speciale pot elimina suspiciunea gripei aviare.
VIROZA RESPIRATORIE. Ieri dupa-amiaza s-a instalat din nou panica la Institutul ""Matei Bals"", unde a fost transportat un alt pacient, tot un cetatean turc, care prezenta simptome de gripa. ""Testele au infirmat suspiciunea de gripa aviara si au confirmat ca pacientul sufera de viroza respiratorie"", ne-a declarat prof. dr. Streinu Cercel. In cursul serii, pacientul a fost externat. In plus, acesta a parasit Romania. (Magda Marincovici)