Parintii vor putea primi indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului si prin mandat postal, a declarat ieri ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto). El a precizat ca exista posibilitatea ca banii sa fie livrati si in contul unuia dintre par
Parintii vor putea primi indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului si prin mandat postal, a declarat ieri ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto). El a precizat ca exista posibilitatea ca banii sa fie livrati si in contul unuia dintre parinti.

Referindu-se la problemele aparute in primirea dosarelor la unele primarii din tara, ministrul Muncii a explicat ca, pana la 6 ianuarie, 90% dintre primarii au primit formularele de la minister. El a dat de inteles ca neintelegerile au aparut din cauza slabei organizari la nivelul primariilor, deoarece Ordonanta privind acordarea indemnizatiilor a fost aprobata in noiembrie, deci ar fi fost timp pentru pregatire. Insa normele metodologice de aplicare au fost publicate in Monitorul Oficial la 4 ianuarie 2006. Potrivit actului normativ, parintele care are dreptul de a primi indemnizatia trebuie sa depuna la Primarie, in fiecare luna, o declaratie pe propria raspundere potrivit careia situatia expusa in dosar nu s-a schimbat. (Iohanna Onaca Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.