Floarea-soarelui produce o substanta ce impiedica evolutia HIV/SIDA si permite controlul si prevenirea infectiilor aferente. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Bonn (Germania). Substanta produsa de floarea-soarelui
Floarea-soarelui produce o substanta ce impiedica evolutia HIV/SIDA si permite controlul si prevenirea infectiilor aferente.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Bonn (Germania). Substanta produsa de floarea-soarelui poate fi folosita la crearea unei noi clase de medicamente anti-HIV. Totul a inceput cu studierea ciupercii sclerotinia sclerotiorum care ataca culturile de floarea-soarelui, cand conditiile climaterice sunt neprielnice. Unele plante nu sunt afectate de ciuperca, pentru ca produc o substanta cu efect protector, care a primit numele de DCQA. Primele studii clinice au confirmat potentialul terapeutic crescut al acestei substante. HIV anihileaza progresiv capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor si a anumitor forme de cancer. Substanta din floarea-soarelui poate proteja sistemul imunitar uman, impiedicand aparitia acestor probleme. Plantele produc insa aceasta substanta in cantitati destul de mici, iar pretul ei este foarte ridicat - un milion de euro/gram. In prezent, cercetatorii incearca crearea acestei substante in conditii de laborator, astfel incat pretul sa fie mai mic. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.