Anuntat de trei ori de oficialii timisoreni si negat de tot atatea ori cu vehementa de presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, transferul lui Mihaita Plesan la Poli a fost ieri, in sfarsit, parafat. Cele doua parti au ajuns la acordul f
Anuntat de trei ori de oficialii timisoreni si negat de tot atatea ori cu vehementa de presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, transferul lui Mihaita Plesan la Poli a fost ieri, in sfarsit, parafat. Cele doua parti au ajuns la acordul final abia ieri, in jurul orei 12:15, dupa ce negocierile intre directorul general al lui Poli, Ion Craciunescu, si presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, demarasera inca de miercuri seara. Astfel, declaratiile lui Ioan Becali, cum ca jucatorul nu va pleca nicaieri, au ramas doar vorbe aruncate in vant si menite doar sa adoarma opinia publica. EVENIMENTE. Totul a inceput saptamana trecuta, cand boss-ul lui Poli, Marian Iancu, anunta inaintarea unei oferte pentru Plesan, Moti, Danciulescu si Vlad Munteanu. Fanii dinamovisti au luat foc, criticandu-l dur pe presedintele Ioan Becali. Abia revenit din vacanta, acesta a luat peste picior oferta timisorenilor. Marti dupa-amiaza, Becali nega furios startul discutiilor cu Poli Timisoara pentru transferul lui Plesan. Miercuri seara, liderul ""cainilor"" se asaza la masa tratativelor cu directorul general al lui Poli, Ion Craciunescu, insa negocierile sunt intrerupte brusc de acesta din urma, nemultumit de reintroducerea in contract a unei clauze. Fostul arbitru FIFA e decis sa plece la Timisoara, insa diferendul cu Ioan Becali este rezolvat de directorul executiv, Cristian Borcea. Miercuri noapte, tarziu, acesta ii reasaza pe cei doi la masa negocerilor, iar transferul se perfecteaza. Craciunescu isi anuleaza biletul de avion catre Timisoara, pentru ca ieri la pranz sa obtina si semnatura jucatorului. AFACERE. Cotat initial la 1,5 milioane de dolari, mijlocasul de 22 de ani se pare ca i-a costat pe cei de la Timisoara cu 1.000.000 de euro, plus 500.000 daca, in cinci ani, Plesan nu se va transfera la o echipa din strainatate. In cazul in care acest lucru se va realiza, Dinamo urmeaza sa primeasca 20% din valoarea eventualei tranzactii. ""Cainii"" il achizitionasera pe Mihaita Plesan la finalul sezonului 2004-2005, de la Universitatea Craiova, dupa ce, cu un an inainte, fostul patron al oltenilor fu-sese foarte aproape de a-l transfera pe mijlocas la Steaua. ""Miercuri n-am batut palma, pentru ca au fost cateva detalii asupra carora nu ne-am inteles, solicitarile venite dinspre Timisoara nefiind bine intelese. Plesan isi dorea foarte mult sa vina la Poli si sa realizeze impreuna cu Gica Hagi proiectul pe care il pusesera la punct cand Hagi era la Galatasaray. Timisoara a reusit ceea ce n-a reusit Galatasaray"", a precizat Ion Craciunescu. Aseara, la ora 19:00, in cadrul unei conferinte de presa, fotbalistul a fost prezentat oficial, iar maine dimineata va pleca alaturi de lotul banatenilor in cantonamentul din Turcia. INDIFERENT
""Am pierdut primul jucator. Nu este vorba ca nu mi l-as fi dorit la echipa, dar este un jucator pentru care clubul a primit bani. Am discutat si s-a luat decizia de a-l transfera. Trebuie sa ne gandim ca avem alti fotbalisti care il pot inlocui""
Esteban Vigo antrenor Dinamo MULTUMIRE ""Lucrurile sunt aranjate cu el. Plesan este jucatorul echipei Politehnica Timisoara incepand de astazi. Achizitionarea lui Plesan este foarte importanta. Prin aceasta achizitie, Poli a pus punct transferurilor din campionatul intern""
Ion Craciunescu director general Poli Timisoara S-A ANTRENAT CU ""CAINII""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.