UDMR acuza democratii ca initiativa lor de a elabora un proiect propriu de lege a minoritatilor este menita sa creeze instabilitate in coalitie, acuzatie respinsa de PD, care considera supararea udemeristilor ""absolut nejustificata"". Neinteleger

UDMR acuza democratii ca initiativa lor de a elabora un proiect propriu de lege a minoritatilor este menita sa creeze instabilitate in coalitie, acuzatie respinsa de PD, care considera supararea udemeristilor ""absolut nejustificata"".

Neintelegerile pe tema statutului minoritatilor au atins ieri o noua culme. Presedintele UDMR, Marko Bela, a reactionat ieri destul de dur la initiativa colegilor democrati de coalitie de a elabora un alt proiect de lege care sa trateze problema minoritatilor. In opinia lui Marko, initiativa PD, despre care ""a auzit"", este una menita sa creeze instabilitate in coalitie, iar Uniunea nu are de gand sa intre in acest joc. ""Daca cineva are astfel de intentii, sa arunce astfel de manusi, UDMR nu are de gand sa le ridice"", a avertizat presedintele Uniunii, Marko Bela. De altfel, Marko se declara total nemultumit de ceea ce considera a fi o escaladare a tipului de discurs ultranationalist, inclusiv in cadrul coalitiei guvernamentale, lansand in acest context un avertisment indirect democratilor: ""PD trebuie sa decida cu cine e aliat, cu cine vrea sa se alieze: cu UDMR sau cu PRM?"". El a mai aratat ca UDMR va da replici ferme si foarte dure la astfel de incercari, dar ca nu intentioneaza sa paraseasca insa coalitia de guvernare. Si ca lucrurile sa fie foarte clar spuse, Marko Bela a amintit si de faptul ca reprezentantii Uniunii detin in cadrul PPE, unde sunt membri cu drepturi depline, un drept de veto in privinta acceptarii de noi membri. In timp ce PD de-abia a primit statutul de membru observator. ""Totusi, noi nu am amenintat cu folosirea acestui drept de veto"", si-a temperat Marko discursul. ""Ma mir ca PD nu are acum nimic de spus decat fel de fel de bazaconii legate de statut"", a mai adaugat el.
LUPUL LA OI. Pe langa toate acestea, faptul ca persoana insarcinata cu elaborarea respectivului proiect este Valeriu Tabara, fost presedinte al PUNR, este o dovada a ""cinismului"" democratilor, considera Marko. ""Aceasta situatie, faptul ca Valeriu Tabara a fost insarcinat cu aceasta problema, imi aminteste de un proverb: sa nu pui lupul paznic la oi , caci daca faci asta nu reusesti sa ajungi la rezultate"", a spus Marko Bela.

""SUPARARE NEJUSTIFICATA""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.