Ieri, incepand cu ora 14:00, traficul rutier usor a fost reluat pe Valea Oltului. Soferii nerabdatori au format cozi interminabile de masini din ambele sensuri cu mult inainte de redeschiderea circulatiei. Primele autovehicule au trecut din direc
Ieri, incepand cu ora 14:00, traficul rutier usor a fost reluat pe Valea Oltului. Soferii nerabdatori au format cozi interminabile de masini din ambele sensuri cu mult inainte de redeschiderea circulatiei.

Primele autovehicule au trecut din directia Ramnicu-Valcea - Sibiu. La reluarea traficului, in zona s-a aflat doar Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor. ""Nu vor fi restrictii orare si vor continua lucrarile de montare a plaselor de protectie pe versant. Se va prelungi si tunelul CFR cu 90 de metri spre Valcea si 18 metri spre Sibiu"", a declarat ministrul Dobre. Ca masura suplimentara de siguranta, la Caineni s-au amplasat stalpi de beton si plase pe marginea carosabilului, astfel incat bolovanii care se vor mai prabusi sa nu ajunga pe carosabil. Ieri-dimineata pe Valea Oltului a avut loc cea mai puternica explozie, la care s-a folosit un amestec de astralit, motorina si azotat de amoniu. Defileul a fost blocat timp de doua saptamani, dupa ce mii de tone de stanci s-au desprins din versant. In tot acest timp, Traian Basescu a facut sase vizite in zona. (Alexandra Chivu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.