In acest week-end, snowpark-ul din Parang va gazdui ""Lose you head"", concurs dedicat iubitorilor de schi extrem. Organizatorii se asteapta la un numar mare de participanti. Sfarsitul de saptamana se anunta unul plin de adrenalina in Parang.

In acest week-end, snowpark-ul din Parang va gazdui ""Lose you head"", concurs dedicat iubitorilor de schi extrem. Organizatorii se asteapta la un numar mare
de participanti.

Sfarsitul de saptamana se anunta unul plin de adrenalina in Parang. Snowpark-ul ""Lala-land"" va gazdui timp de trei zile cateva concursuri dedicate pasionatilor de schi extrem.
MOTIVATIE. ""Ce daca au trecut Sarbatorile? Noi vrem sa o tinem intruna cu petrecerile si ne-am gandit sa organizam un week-end dedicat celor care iubesc muntele. Incepand de maine vor incepe sa urce in Parang multi oameni care se dau cu snowboardul. Avem la dispozitie 6.600 de metri patrati in care putem sa ne facem de cap. Distractia va fi la ea acasa in aceste zile"", promite Alex Duma, organizatorul manifestarii care va avea loc la zece kilometri departare de Petrosani si la o altitudine de 1.600 de metri fata de nivelul marii.
DECOR. Zapada este foarte buna in aceasta perioada, Parangul avand parte in aceasta iarna de ninsori abundente. ""Peisajul este unul superb aici. A fost lume multa de Craciun si de Revelion, toate cabanele au fost pline, s-a schiat si noaptea. La sfarsitul acestei saptamani cred ca vom avea aici cam 200 de persoane, dintre care vreo 30 vor participa la intrecerile noastre"", spune Ela Cretu, managerul snowpark-ului.
TRASEU. Spre deosebire de alte zone ale tarii, Parangul are avantajul ca este foarte ieftin. O noapte de cazare la o cabana aflata pe munte, in imediata apropiere a partiilor costa cam 10 euro pentru o persoana. Dezavantajul este constituit de faptul ca accesul este insa unul destul de greoi. Pana la Petrosani se poate ajunge cu masina sau cu trenul. Cei care aleg calea ferata insa, mai au de parcurs de la gara un drum de cativa kilometri, singura solutie fiind taxiul. Urmeaza apoi urcatul cu telescaunul timp de 30 de minute. Ajuns in varf de munte, ai de ales dintre sutele de cabane, care sunt gata oricand sa te gazduiasca. ""Aici este alta lume. Nu exista poluare, iar influenta Ardealului se simte din plin. De cand stau aici nu am auzit pe nimeni sa se certe"", povesteste Ela Cretu, originara din Deva.

DISTRACTIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.