Transformarea architectonica a zonei vecine Palatului Culturii din Iasi, proiect aprobat de conducerea Primariei, a iscat un imens scandal in mediul afacerilor imobiliare.
Astfel, proiectul Medison Palace initiat de Iulius Group, tinteste tra
Transformarea architectonica a zonei vecine Palatului Culturii din Iasi, proiect aprobat de conducerea Primariei, a iscat un imens scandal in mediul afacerilor imobiliare.
Astfel, proiectul Medison Palace initiat de Iulius Group, tinteste transformarea zonei istorice intr-una comerciala. Potrivit omului de afaceri iesean Zaharia Schrotter (foto), afacerea aprobata de municipalitate a fost cedata grupului Iulius fara licitatie publica. Contractul de asociere a fost semnat de cele doua parti la sfarsitul anului 2004. Intelegerea prevedea ca firma care a primit lucrarea intra in posesia a 12 hectare de teren. Proiectul Madison Palace urmarea realizarea unui spatiu de utilitate publica. La un an de la incheierea contractului, Madison Palace, transforma insa, potrivit PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal), spatiul de utilitate publica intr-o zona cu apartamente, tema proiectului fiind deturnata. In zona urmeaza sa se demoleze Teatrul de Vara, mai multe case, iar pe acest teren se vor construi 1.160 de apartamente. Potrivit mai multor oameni de afaceri, contractul de asociere dintre Primarie si Iulius Group este dezavantajos pentru municipalitate si asta pentru ca acesta prevede ca administratia sa-i apartina in intregime ofertantului. Nici la capitolul financiar Primaria nu va sta bine. Suma pe care municipalitatea umeaza sa o primeasca anual de la asociatul sau se ridica la doar 100 de mii de euro. Bani pe care Primaria ii putea incasa abia peste cinci ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.