Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu a inregistrat deocamdata nici un semn care sa dovedeasca transmiterea gripei aviare de la om la om. Toti pacientii s-au contaminat prin contact direct cu pasari bolnave, a declarat seful delegatiei de experti
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu a inregistrat deocamdata nici un semn care sa dovedeasca transmiterea gripei aviare de la om la om. Toti pacientii s-au contaminat prin contact direct cu pasari bolnave, a declarat seful delegatiei de experti OMS, aflat in Turcia.

Dar dr. Guenael Rodier a precizat ca situatia se poate modifica. Dr. Guenael Rodier se afla, cu o mica delegatie de experti OMS, in estul Turciei, unde s-au inregistrat primele victime ale gripei aviare la om. Se pare ca victimele - copii - s-au jucat cu un pui contaminat cu virusul H5N1. Pana acum, OMS se indoieste de o eventuala mutatie a virusului H5N1 in sensul transmiterii interumane, ceea ce ar fi punctul de plecare al unei pandemii care ar putea ucide milioane de oameni.
OMS a mai precizat ca structurile virusului aviar depistat la om si la animal sunt asemanatoare, ceea ce confirma ca gripa aviara are ca sursa comuna animalul. Declaratia apartine doctorului Michael Perdue, expert OMS in cadrul Programului de lupta contra gripei.
CONTAMINARE. Potrivit prof. dr. Adrian Streinu Cercel, contaminarea cu H5N1 este facilitata de contactul direct cu pasari bol-nave si cu dejectiile acestora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.