Membrii comisiei senatoriale de ancheta privind existenta centrelor de detentie CIA au trecut la treaba.
Ei au solicitat ieri MApN sa le puna la dispozitie toate dosarele privind aeronavele militare sau utilizate in scop militar care au survo
Membrii comisiei senatoriale de ancheta privind existenta centrelor de detentie CIA au trecut la treaba.
Ei au solicitat ieri MApN sa le puna la dispozitie toate dosarele privind aeronavele militare sau utilizate in scop militar care au survolat, au decolat sau au aterizat in Romania din 2002 pana in prezent. Presedintele comisiei, senatorul PNL Norica Nicolai (foto), a tinut sa precizeze ca solicitari asemanatoare au fost facute si Autoritatii Aviatiei Civile si Eurocontrol. Membrii comisiei au adresat si o scrisoare ambasadorului Elvetiei la Bucuresti, prin care solicita autoritatilor elvetiene sa puna la dispozitia comisiei eventuale documente care sa confirme sau sa infirme informatiile aparute in presa din aceasta tara. Dupa ce vor analiza aceste documente, membrii comisiei vor decide ce demersuri vor face in continuare, raportul comisiei urmand sa fie incheiat pana la 15 februarie. DEZVALUIRE. Publicatia SonntagsBlick a dezvaluit recent ca serviciile de informatii elvetiene au interceptat un fax transmis de Ministerul de Externe de la Cairo catre Ambasada Egiptului din Londra, care ar demonstra existenta unor centre secrete de detentie, administrate de CIA, in Romania, Bulgaria, Ucraina, Macedonia si provincia sarba Kosovo. In documentul respectiv, al carui continut este considerat secret, egiptenii sustin ca au dovezi ca 23 de irakieni si afgani au fost interogati intr-o baza americana din Romania. Premierul Calin Popescu Tariceanu a negat din nou, marti, ca Romania ar fi gazduit centre de detentie ale CIA, adaugand ca autoritatile coopereaza ""prompt si pozitiv"" cu toate investigatiile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.