Interceptarea si publicarea, de un cotidian al trustului de presa Ringier, a documentului incluzand secrete militare, legate de presupusele baze de detentie CIA, pun in pericol integrarea europeana a Romaniei, crede presa germana. Romani

Interceptarea si publicarea, de un cotidian
al trustului de presa Ringier, a documentului incluzand secrete militare, legate de
presupusele baze de detentie CIA, pun
in pericol integrarea
europeana a Romaniei, crede presa germana.

Romanii se tem ca aderarea lor la Uniunea Europeana este pusa in pericol, si asta comenta ieri, in cadrul rubricii de revista a presei, postul de radio Deutsche Welle, din cauza dezvaluirilor publicate in Sonntagsblick, editia de duminica a cotidianului Blick, apartinand concernului media Ringier. Observatia survine pe fondul unui interes evident manifestat de presa germana pentru furtuna declansata in Elvetia de afirmatiile conform carora Romania ar fi gazduit centre de detentie CIA: consilierul personal al presedintelui trustului de presa este nimeni altul decat fostul sef al Executivului de la Berlin, Gerhard Schröder. Cel care, observa Deutsche Welle, ar putea avea misiunea de a imbunatati relatia concernului Ringier cu autoritatile de la Bucuresti. In Elvetia, trustul Ringier este deja subiectul unei anchete lansate de justitia militara, aceasta urmarind sa afle cum a pus un trust de presa mana pe un document secret. In plus, in numele Consiliului Europei, cazul este anchetat de un procuror Dick Marty, care si-a construit renumele international investigand cu succes mafia.

TRADARE. ""Gradul de consternare este major"" in Romania, unul dintre cele mai ambitioase state est-europene, noteaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, intr-un articol purtand titlul ""Tradare de tara"". Acelasi cotidian care apare la Frankfurt constata, intr-un alt material, consecintele politice si diplomatice multiple ale gestului elvetienilor de la Ringier: credibilitatea propriei tari are de suferit, pe langa problemele cu care se confrunta deja Romania, printr-o posibila amanare a admiterii in UE, varianta luata in discutie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.