In 2005, Primaria Capitalei avea deja contractate credite externe (de la BEI, BERD si Banca Mondiala) in valoare totala de 405,1 milioane de euro. PROIECT. Tot anul trecut, municipalitatea a realizat o emisiune de obligatiuni in valoare de 500
In 2005, Primaria Capitalei avea deja contractate credite externe (de la BEI, BERD si Banca Mondiala) in valoare totala de 405,1 milioane de euro.


PROIECT. Tot anul trecut, municipalitatea a realizat o emisiune de obligatiuni in valoare de 500 de milioane de euro. In total - 905,1 milioane de euro, o suma care inseamna de doua ori bugetul municipalitatii. Din banii atrasi, Capitala ar trebui sa aiba strazi moderne; apa si canalizare la periferie; mijloace de transport moderne, sigure si confortabile; scoli consolidate; locuri de parcare; un pasaj care sa permita descongestionarea traficului, dar si noi legaturi rutiere intre cartierele orasului.
LA DOSPIT. Cu toate acestea, banii stau in banci, municipalitatea fiind incapabila sa investeasca aceasta suma in proiectele de dezvoltare a orasului. Pentru o parte din banii imprumutati se colecteaza dobanda de depozitare, dar suma incasata este infima raportat la pierderea generala. Initiativele nepuse in practica ale municipalitatii costa, ""impozitul pe neputinta"" platit de bucuresteni ridicandu-se, potrivit situatiei serviciului datoriei publice locale, la 50 de milioane de euro, reprezentand ratele, dobanzile si comisioanele aferente acestor credite pentru anii 2005 si 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.