Bulgaria si Romania trebuie sa depuna eforturi constante, zi de zi, daca doresc sa se asigure ca vor putea adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, a declarat, marti, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, citat de Reuters. SCEPTIC.
Bulgaria si Romania trebuie sa depuna eforturi constante, zi de zi, daca doresc sa se asigure ca vor putea adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, a declarat, marti, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, citat de Reuters. SCEPTIC. Membri ai Comisiei Europene vor vizita cele doua tari in luna aprilie si vor intocmi rapoarte, pana in mai, referitoare la progresele inregistrate de acestea in vederea aderarii la UE, in special in ceea ce priveste reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei. ""Este foarte posibil ca cele doua tari sa adere in anul 2007"", a declarat Olli Rehn pentru cotidianul autriac Die Presse. ""Ambele state trebuie insa sa depuna un efort zilnic pentru aceasta"", a adaugat el. Comisarul european a precizat ca este constient de scepticismul cu care populatia europeana priveste extinderea Uniunii prin aderarea unor noi tari din Balcani si a Turciei si a afirmat ca Executivul european va acorda la fel de multa atentie sprijinului popular ca si agendei sale de politica externa. PRUDENT
""Este foarte posibil ca cele doua tari sa adere in anul 2007""
Olli Rehn
comisarul european pentru Extindere


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.