O echipa de cercetatori germani atentioneaza ca ""tratament naturist"" nu este intotdeauna sinonim cu ""lipsit de riscuri"". Ei spun ca 75% dintre pacientii care urmeaza un tratament pe baza de plante nu isi informeaza medicul despre acest lucru.
O echipa de cercetatori germani atentioneaza ca ""tratament naturist"" nu este intotdeauna sinonim cu ""lipsit de riscuri"".

Ei spun ca 75% dintre pacientii care urmeaza un tratament pe baza de plante nu isi informeaza medicul despre acest lucru. ""Este o atitudine gresita, care poate avea consecinte grave asupra bolnavilor, fiindca unele plante interactioneaza cu medicamentele. O atentie deosebita trebuie sa aiba cei care se trateaza cu sunatoare, planta care scade eficacitatea anumitor medicamente. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt pastilele anticonceptionale, teofilina, anticoagulantele si unele antidepresive"", semnaleaza autorii studiului. De asemenea, sunatoarea inhiba efectele medicamentelor contra cancerului. Potrivit unui alt studiu european, trei pacienti suferind de cancer din patru apeleaza la tratamente fitoterapeutice, inclusiv la sunatoare.
In ceea ce priveste interactiunea sunatoarei cu alimentele, se vor evita berea, branzeturile fermentate, pestele marinat, vinul si drojdia alimentara. (Steluta Indrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.