Doua alarme in mai putin de o luna. Gica Petrescu ne da emotii. Varsta si izolarea la care se supune singur fac ca puseurile de ingrijorare pentru starea maestrului sa se transforme in spectacole de televiziune. Ingrijorati de starea de sanatate a
Doua alarme in mai putin de o luna. Gica Petrescu ne da emotii. Varsta si izolarea la care se supune singur fac ca puseurile de ingrijorare pentru starea maestrului sa se transforme in spectacole de televiziune.

Ingrijorati de starea de sanatate a maestrului Gica Petrescu, vecinii si cunoscutii au chemat pompierii duminica noaptea, pentru a doua oara in ultima luna. De asemenea, acestia se confrunta si cu autoizolarea maestrului, nu numai cu ingrijorarile firesti ridicate de varsta inaintata a patriarhului muzicii de petrecere romanesti. In urma cu aproape trei saptamani, angajatii unui restaurant din apropierea locuintei lui Gica Petrescu au sunat pompierii dupa ce au constatat ca acesta nu a mai venit vreme de trei zile sa-si ia pranzul, asa cum facea de obicei.
ALARMA FALSA. Un echipaj al pompierilor a intrat atunci prin luminatorul de la etajul I al imobilului din zona Universitatii in care locuieste Petrescu si l-au gasit pe acesta in casa. Surprins de vizita neasteptata, maestrul i-a linistit pe acestia si i-a trimis la treburile lor. Duminica seara, un alt apel la numarul de urgenta 112 a pus pe jar pompierii, dar si un echipaj al Salvarii, care il are de altfel in supraveghere pe venerabilul Gica Petrescu, care se apropie de 91 de ani. Echipajul de interventie a recurs iar la asaltul prin luminator al locuintei acestuia. Numai ca Gica Petrescu le-a oferit o noua surpriza ""vizitatorilor"" sai. Desi intr-o stare mai putin caracteristica unui om al scenei, nebarbierit si nearanjat, maestrul se simtea foarte bine. El asculta muzica la un pick-up, imbracat in pijamale. Medicul sosit si el la adresa acestuia l-a consultat sumar si i-a administrat niste vitamine. La fel ca si alta data, Gica a refuzat sa vorbeasca prea mult sau sa raspunda intrebarilor ziaristilor prezenti. Acesta s-a multumit doar sa precizeze ca se simte foarte bine si ca este intr-o dispozitie optimista.
REGELE CU CADRU. Despre vecinul lor celebru, locatarii din imobil povestesc ca il vad deplasandu-se cu sprijinul unui cadru metalic, destul de greu, dar de inteles datorita varstei inaintate. In schimb, se pare ca Gica Petrescu nu-si mai recunoaste vecinii. El iese doar pentru a manca sau primeste bucate la sufertas, de la un supermarket din apropiere, livrate chiar de catre angajatele acestuia.
Gica Petrescu este romanul cu cea mai longeviva cariera, dar este si cel mai iubit artist care si-a trait viata cu microfonul in mana. Romantele, tangourile si cantecele sale de petrecere, incununate de vocea sa fara egal, sunt iubite chiar si la 50 de ani de la lansare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.