In urma cu cativa ani a ramas imobilizata din cauza unui stupid accident. De atunci, o tanara condamnata intr-un carucior cu rotile indura mizeria din societatea valceana.Din cauza comoditatii si a indiferentei autoritatilor, atat Elvirei, cat si altor persoane cu dizabilitati le-a fost ingradit dreptul la libertatea de a circula. Cu lacrimi in ochi si cu taria din maini, tanara se chinuieste zilnic sa se deplaseze.

Desi pare inuman, nu toate institutiile valcene au rampe de acces, iar unele le-au construit in bataie de joc. Absolventa de studii superioare, Elvirei i-au fost respinse toate cererile de angajare. Pentru a se face dreptate, tanara a dat in judecata statul roman si cere daune morale de zece milioane de euro. In timp ce tanara a adunat teancuri de adrese si sesizari, reprezentantii institutiilor abilitate sa ia masuri se spala pe maini, afirmand ca totul este exceptional...
VIS SPULBERAT. O viata cruda si multa nepasare. Asta este nevoita sa indure o tanara cu dizabilitati din Ramnicu-Valcea. Elvira Popa a ajuns in scaunul cu rotile in urma unui stupid accident, petrecut in anul 1999. Nu si-a blestemat insa zilele, nu a abandonat viata, ci a cautat o cale sa se realizeze. Desi suferea de acest handicap motor, tanara a reusit sa termine Facultatea de Drept cu brio. Aproape orice vis este insa spulberat de comoditatea autoritatilor locale, care nu au avut grija sa ofere facilitati de deplasare persoanelor cu dizabilitati. Practic, din indiferenta s-a incalcat legea. Prin Ordonanta de Urgenta 102/1999, art. 11, se precizeaza ca ""toate cladirile institutiilor publice, ale celor culturale, sportive sau de petrecere a timpului liber, locuintele construite din fonduri publice, mijloacele de transport in comun, telefoanele publice, precum si caile de acces vor fi amenajate astfel incat sa permita accesul neingradit al persoanelor cu handicap"". Acestea au ramas insa doar niste cuvinte pe hartie, pentru ca in Valcea nici pana in prezent institutiile nu au rampe de acces. O scapare care transforma viata Elvirei si a altor sute de cetateni imobilizati in carucioare intr-o drama.
ADRESE. Vazand ca nu are nici o sansa sa duca o viata cat de cat normala, tanara a trimis adrese catre mai multe institutii ale statului. In zadar insa, pentru ca raspunsurile au intarziat sa apara..., de masuri nici nu mai poate fi vorba. ""Ma lupt cu morile de vant. Am facut demersuri, dar din pacate raspunsul a fost defavorabil. Atunci am solicitat si eu sa mi se prelungeasca si mie viata cu 10 ani..."", marturiseste Elvira Popa. Incercand sa se adune, tanara mai povesteste inca o data calvarul prin care este nevoita sa treaca. ""Inca de la iesirea din casa gasesc masini parcate pe trotuar. Planurile sunt inclinate, prea abrupte si nu le poti urca...
Nu pot sa imi fac cumparaturile de unde vreau. Este o discriminare. La ora actuala sunt foarte putine magazine alimentare sau farmacii care au construit rampele respective. Altele au fost facute in bataie de joc"", spune Elvira.

BATJOCURA. Desi a absolvit cu brio Facultatea de Drept, Elvirei i se spune ca nu corespunde nici unui post