INGREDIENTE: 6 pulpe de pui, un pahar cu vin rosu, doua linguri miere, trei linguri sos de soia, trei catei de usturoi pisati, boia iute, o lingura vegeta, doua linguri ulei pentru uns tava si pulpele, sare, piper. PREPARARE: pulpele se spala si se
INGREDIENTE: 6 pulpe de pui, un pahar cu vin rosu, doua linguri miere, trei linguri sos de soia, trei catei de usturoi pisati, boia iute, o lingura vegeta, doua linguri ulei pentru uns tava si pulpele, sare, piper.
PREPARARE: pulpele se spala si se usuca cu un servetel de hartie. Se amesteca vinul rosu de calitate cu mierea, sosul de soia, usturoiul pisat, vegeta, sarea si piperul. Se ung pulpele si se lasa la marinat cel putin trei ore in amestecul preparat anterior. Se incalzeste cuptorul la 200oC, se unge tava cu o lingura cu ulei, se asaza pulpele si se toarna deasupra sosul marinat. Se intorc din cand in cand. Dupa aproximativ o ora se ung pulpele cu o lingura cu ulei si se pun la gril pentru un sfert de ora. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu orez alb basmati, combinat cu stafide si nuci. Insotiti acest preparat cu un pahar de vin rosu demisec la temperatura camerei. Puteti folosi aceasta reteta si la prepararea carnii de porc sau de vita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.