Un val al schimbarilor bate pe holurile Primariei Capitalei. Din cei 43 de directori ai institutiei vor ramane, conform noii organigrame, cel mult opt. Vremuri grele se anunta pentru cei care fac acum legea in Primaria Capitalei. Organigrama ins
Un val al schimbarilor bate pe holurile Primariei Capitalei. Din cei
43 de directori ai institutiei vor ramane, conform noii organigrame, cel mult opt.

Vremuri grele se anunta pentru cei care fac acum legea in Primaria Capitalei. Organigrama institutiei va fi modificata radical in urmatoarele saptamani, numarul directorilor fiind redus drastic. Din 43 de sefi vor mai ramane cel mult opt. Acestia vor avea puteri depline, primind din competentele pe care le are in prezent primarul general.
Multe departamente vor fi comasate, fiind infiintate altele. Printre acestea se numara: Directia generala buget, finante, venituri; Directia generala de dezvoltare; Directia generala achizitii concesionari, inchirieri, contracte; Directia generala de urbanism, amenajarea teritoriului, cadastru; Directia generala de utilitati publice si protectia mediului; Directia de reglementare (se va ocupa de toate actele normative emise, atat ale Consiliului General, cat si ale primarului general). Se va mai infiinta si o Societate pentru promovarea turismului in Bucuresti, care va fi formata din reprezentanti ai Primariei Capitalei si ai companiilor de turism. Surse din cadrul municipalitatii ne-au declarat ca o parte din directori va fi adusa din cercul de incredere al lui Videanu.
ANALIZA. Era momentul unei schimbari, mai ales ca puterea decizionala se afla in acest moment in prea multe maini. Pentru a rezolva o problema edilitara este nevoie de prezenta a patru, cinci directori, care de multe ori apeleaza la randul lor la alti functionari. In noua formula lucrurile se vor simplifica. Evident, exista riscul ca de multe ori decizia unei singure persoane sa nu fie tocmai cea corecta, insa timpul va demonstra acest lucru.
Schimbarea era de asteptat, mai ales ca, imediat dupa ce a fost ales, Videanu a declarat ca va face o analiza a activitatii subalternilor sai si in trei luni va decide cine ramane si cine pleaca. Mai mult, in primele zile de mandat, el a declarat pentru BBC ca si-ar dori mai multa determinare si initiativa din partea colaboratorilor sai. Intrebat atunci daca va taia si capete, Videanu a raspuns: ""Daca nu au performanta, da, fara nici un fel de rezerva. In trei luni, imi voi da seama de performantele lor"".
Au trecut noua, situatia a ramas aceeasi, insa nu pentru mult timp. Se pare ca primarul general are informatii suficiente despre fiecare director in parte, astfel incat sa traga o concluzie. Pentru a afla cu cine are de-a face, Videanu a angajat si o firma de audit - ""Profile International"" - pentru a le face angajatilor profilul psihologic. Rezultatele n-au fost tocmai in favoarea subalternilor lui Videanu, asa ca la vremea respectiva le-a mai fost data o sansa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.