Anul nou a inceput prost in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Asociatiile de pescari inca nu pot intra pe balta, permisele de pescuit nu sunt avizate, iar concesionarii nu si-au primit cotele pe 2006, si astfel sunt in imposibilitatea de a achita p
Anul nou a inceput prost in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Asociatiile de pescari inca nu pot intra pe balta, permisele de pescuit nu sunt avizate, iar concesionarii nu si-au primit cotele pe 2006, si astfel sunt in imposibilitatea de a achita prima rata din redeventa catre stat pe anul in curs.

In plus, la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii bate vantul, toti oficialii, mai putin guvernatorul Paul Cononov, fiind in concediu medical.
PERMISELE DE PESCUIT. Potrivit legii, in Delta Dunarii pescarii au dreptul sa dea la peste daca au permisele de pescuit avizate. Cei prinsi fara permis sau cu el neavizat sunt amendati sau cercetati pentru braconaj. La fiecare inceput de an, aceste permise sunt avizate de ARBDD.
Nu si anul acesta, cand pescarilor li s-a spus ca vor pescui cu acte in regula abia in luna aprilie, atunci cand vor primi un nou tip de permise. Practic, pana in aprilie, toata lumea va pescui ilegal in Delta, pentru ca, in fata legii, cu permis neavizat sau fara permis inseamna acelasi lucru. Braconierii, reaparuti in numar mare anul trecut, au deja sute de metri de plase intinse pe canalele din Rezervatie.
Intr-o declaratie acordata presei din Tulcea, guvernatorul Cononov considera problema permiselor ""o simpla formalitate"".
COTELE DE CAPTURA. In acelasi timp, concesionarilor nu le-au fost comunicate de ARBDD cotele de captura pentru 2006. Fara aceste cote, concesionarilor nu li se poate calcula redeventa pe anul in curs si, mai ales, prima parte din aceasta taxa, pe care trebuie sa o plateasca pana la sfarsitul lunii ianuarie. Din cauza neglijentelor, statul nu va putea sa incaseze banii de la concesionari. In plus, mult asteptata ""intrare pe balta"" a asociatiilor de pescari nu a avut loc, confuzia dominand in continuare aceasta problema.
ABSENTEISM. Ultima problema de la ARBDD este aceea a lipsei personalului. Practic, in afara de guvernatorul Paul Cononov, care si-a inceput astazi serviciul pe 2006, nici unul dintre oficiali nu se afla la serviciu. Toti se afla in concediu medical, suferind de la fracturi la afectiuni ale inimii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.