Cu acelasi fes purtat smechereste pe o ureche, si despre care spune ca este cumparat in a€™79 din Singapore, presedintele Basescu s-a deplasat si ieri pe Valea Oltului. Este a patra vizita in zona in ultimele patru zile a lui Traian Basescu, care sambata a apelat la armata pentru accelerarea lucrarilor de deblocare a DN 7.

DETONARI. Patru dinamitari controlate au avut loc ieri, incepand cu ora 9:30, pe Valea Oltului, operatiunile fiind executate de o echipa de genisti de la Batalionul 96 Geniu Bucuresti si de vanatori de munte ai Batalionului 2 Predeal. Exploziile controlate continua pana astazi la pranz, in speranta ca termenul avansat de presedinte va fi respectat. ""Detonarile vor continua si maine, iar miercuri dimineata se va relua traficul usor (cel sub 7,5 t), dar si circulatia microbuzelor, mai ales ca incepe scoala"", a declarat ieri Basescu. In urma celei
de-a patra operatiuni de detonare efectuata ieri, in jurul orei 13:30, pe Valea Oltului, mai multi bolovani s-au desprins de pe versant si au spart parbrizul masinii corespondentilor unui post de televiziune, precum si geamurile unui restaurant situat la cateva sute de metri de locul detonarii. Atat presedintele, cat si genistii nu au anuntat vreo data estimativa in ceea ce priveste deschiderea circulatiei pe calea ferata.
Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, aflat si el pe Valea Oltului, a spus ca in zona au fost mobilizate doua plutoane de militari care vor lucra 24 din 24 de ore. Peste 3.000 de puieti de salcam, lemn cainesc, catina au fost plantate pe versanti.