Pe langa faptul ca au parte de o partie foarte bine amenajata, cu o lungime impresionanta, schiorii care urca pe Dealul Negru au ocazia sa admire toata depresiunea Dornelor, cu Muntii Rodnei si Calimani. Pe langa partia din centrul orasului, Vatra

Pe langa faptul ca au parte de o partie foarte bine amenajata, cu o lungime impresionanta, schiorii care urca pe Dealul Negru au ocazia sa admire toata depresiunea Dornelor, cu Muntii Rodnei si Calimani.

Pe langa partia din centrul orasului, Vatra Dornei se mai poate mandri cu inca doua domenii schiabile, Dealul Negru si Dealul Runc. Dintre acestea, doar primul este practicabil in aceasta perioada.
LA INDEMANA. Ca sa ajungi acolo, trebuie sa o iei la pas prin oras pana la statia de telescaun. Nu e greu de gasit. Sunt indicatoare la tot pasul, asa ca dupa vreo 15 minute de mers pe jos din centrul statiunii ajungi la instalatia de transport de cablu. Trebuie doar sa ai grija la gheata care acopera pamantul, fiindca altfel risti sa ajungi la ortopedie chiar si fara sa urci pe schiuri.
VACANTA. Daca vrei sa ajungi in varful partiei nu trebuie sa te scoli cu noaptea in cap. Telescaunul porneste abia la ora 10:00 iar pana la destinatie faci cam 25 de minute, desi la casa de bilete scrie mare ca durata este de doua ori mai mare. Gandul asta te sperie, dar te linistesc repede oamenii locului. ""Nu face asa de mult. Ar ingheta lumea in telescaun in 50 de minute si nu ar mai veni aici. In 25 de minute esti sus"", spune Vasile, care lucreaza la un centru de inchiriere a echipamentul de schi.

FEERIE. Partia de pe Dealul Negru de la Vatra Dornei este una dintre cele mai competitive din tara


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.