Dupa accidentul suferit in etapa a 5-a a raliului Dakar, care i-a provocat si iesirea din competitie, pilotul roman Zsolt Szilveszter (foto) a fost supus unei interventii chirurgicale la picior si se afla, conform unui comunicat al echipei Mol Dakar Team, in afara oricarui pericol.

Szilveszter a fost operat la un spital din Insulele Canare, unde fusese transportat dupa ce la kilometrul 111 al probei speciale de miercuri fusese acrosat din spate de belgianul Patrick Lebon, in contextul in care etapa se desfasura in conditii de vizibilitate redusa. In urma accidentului, motociclistul roman a suferit o dubla fractura la picior si una la mana, insa una dintre fracturile de la picior a fost deschisa si a necesitat interventie chirurgicala. Interesant este faptul ca, la spitalul din Insulele Canare, Zsolt Szilveszter a fost coleg de salon chiar cu cel care l-a lovit, belgianul Lebon, care a abandonat si el miercuri. De altfel, nu mai putin de 16 motociclisti s-au accidentat in timpul acelei etape, dintre care cinci au fost adusi la acelasi spital.
RECUPERARE. Dupa operatie, pilotul echipei Mol Dakar Team urma sa fie transferat de la spitalul situat in Insulele Canare la o clinica din Spania, la Tenerife, unde va ramane pentru perioada de recuperare. Aceasta va dura aproximativ trei saptamani, timp in care Zsolt Szilveszter va fi imobilizat la pat, aducerea sa in tara fiind posibila abia dupa aceea. (Ionut Paduraru)