Pelerinaj la Mecca Cel putin 2,5 milioane de pelerini sunt asteptati sa participe la ritualul anual care va incepe duminica la Mecca si care va dura cinci zile. Aproximativ jumatate din ei ajunsesera cu doua zile inaintea inceperii ceremoniilor.

Pelerinaj la Mecca

Cel putin 2,5 milioane de pelerini sunt asteptati sa participe la ritualul anual care va incepe
duminica la Mecca si care va dura cinci zile. Aproximativ jumatate din ei ajunsesera cu doua zile
inaintea inceperii ceremoniilor.

Taierea cozii, interzisa

Belgia a devenit a zecea tara din Uniunea Europeana care a interzis taierea cozilor la caini. Noua lege, care a intrat in vigoare la inceputul anului, interzice de asemenea comercializarea de caini cu cozi taiate si participarea lor la expozitii canine. Cu cinci ani in urma Belgia a interzis cuparea urechilor la caini.

In ""familie"" - Scarlett Johansson, imaginea La€™Oreal
Actrita Scarlett Johansson a semnat un contract in valoare de mai multe milioane de dolari pentru a deveni noua imagine a gigantului francez din domeniul cosmeticii La€™Oreal. Starul din ""Lost in Translation"", in varsta de 21 de ani, va trebui sa-si schimbe destul de des culoarea parului pentru a experimenta vopsele de par din linia Hip High Intensity Pigments, nou lansata de La€™Oreal. Scarlett Johansson se alatura astfel altor nume ""grele"" care au semnat contracte cu producatorul francez de cosmetice, printre care Beyonce Knowles, Natalie Imbruglia, Eva Longoria, Aishwarya Rai, Claudia Schiffer, Andie MacDowell si Milla Jovovich.
Inghesuiala - Nunti in ""ziua diavolului""
Oficiile starii civile din Olanda sunt asaltate cu cereri pentru casatorie in ziua de 6 iunie 2006. Desi la prima vedere nu pare nimic neobisnuit, reprezentantii institutiilor spun ca aglomeratia poate avea ca motiv asocierea datei (6.06.06) cu numarul bestiei 666. Pana acum, in orasul Enschede
s-au programat 17 cupluri (in mod normal se inregistreaza doua-trei cereri), in Rotterdam exista
14 cereri (in mod obisnuit se inregistreaza sase, pana la opt). Superstitiile sunt atat de avansate, incat in Amsterdam o pereche a cerut sa fie casatorita la fix sase minute dupa ora sase, insa oficialii i-au informat ca nu pot veni atat de dimineata la serviciu.
Priveliste - A ""ucis"" copacii, ca sa vada Oceanul
O femeie din Canada a pledat vinovata in procesul intentat de municipalitate dupa ce a otravit mai multi copaci pentru a avea priveliste din sufragerie. June Matheson, in varsta de 72 de ani, a recunoscut ca a pus la radacina copacilor din fata casei substante otravitoare, astfel incat acestia sa se usuce, iar ea sa vada Oceanul de la balconul sufrageriei. Batrana va trebui sa plateasca o amenda de 50.000 de dolari canadieni, bani care vor fi folositi la refacerea zonei verzi.
Spatiu - China vrea sa cucereasca Luna
China a inceput constructia unui satelit si a lansatorului acestuia, pentru prima misiune lunara a acestei tari, prevazuta pentru aprilie 2007, relateaza Rompres. Echipamentele pentru lansare au inceput sa fie si ele testate, a precizat Jin Zhuanglong, purtatorul de cuvant al Comisiei de stat pentru spatiu, tehnologie si industria pentru apararea nationala. Satelitul de explorare, prima etapa in cadrul programul chinezesc de cucerire a Lunii, va fi lansat in aprilie 2007 din centrul spatial de la Sichuan, in sud-estul Chinei.
Bangladesh - Festivalul Henna
La 11 ianuarie va incepe in Bangladesh Festivalul Henna. Evenimentul marcheaza sarbatoarea
Eid-ul-Adha. Cu acest prilej, musulmanii din toata lumea marcheaza intentia profetului Ibrahim de a-si sacrifica fiul pentru Divinitate.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.