Abia a invatat sa mearga si a pornit pe drumul catre moarte. La doar
2 ani si 8 luni, Toni sufera de leucemie. Inimioara lui e plina de suferinta si crede, atat cat intelege, ca asa arata viata. Ca toate mamele plang, ca pe
toti copiii ii doare...

A fost un copil mult asteptat. Catalin si Cristina Calota erau casatoriti de 4 ani cand Dumnezeu le-a luminat sufletele cu vestea ca vor fi parinti. Toni s-a nascut normal, a fost un bebelus sanatos si, pana la varsta de 1 an si jumatate, nimeni din familie nu putea presimti macar tragedia care avea sa vina.
SEMNELE. Intr-o zi, mama a observat ca lui Toni i se umflasera ganglionii din spatele urechii. ""Erau ca de marimea unui bob de grau, spune ea. Am mers la medicul de familie, care ne-a linistit, spunand ca probabil e o raceala si ne-a prescris un antitermic. Dar curand au aparut alti ganglioni pe ceafa, dar din nou medicul nu s-a alarmat. Intr-o zi insa am observat ca Toni schioapata de un picior si am mers urgent cu el la «Grigore Alexandrescu». Aici i s-au facut primele analize."" In aceeasi zi s-a descoperit ca baietelul este suspect de leucemie. Transferat la Fundeni, diagnosticul a fost confirmat.
BOALA. De atunci si pana acum, viata lui Toni se scrie cu lacrimi de suferinta. Sapte cure cu citostatice. Doua recaderi. Parul ii cade din cauza tratamentului puternic, apoi ii creste altul... Toni crede ca asa arata viata: o branula infipta in mana, apoi dureri de burtica, ameteli si voma. In primele luni, mama statea ore intregi tinandu-i bratul in care era infipt acul de la perfuzia cu citostatice. Acum, Toni e mare, stie ca trebuie sa stea nemiscat, stie ca nu trebuie sa traga de fire. Nu stie in schimb de ce trebuie sa stea in spital, cand vede ca alti copii se joaca pe afara si pentru asta se supara pe mama lui, pentru ca ea il aduce aici, in brate.
Sistemul lui imunitar este slabit si orice boala a copilariei i-ar putea fi fatala. Orice lovitura i-ar putea provoca o hemoragie... Singurii copii cu care se joaca sunt colegii lui de suferinta, din spital. Isi aduce cu el carticele, jucarii pe care le asaza pe pat si carora le vorbeste in soapta.
SANSA. Desi moartea se joaca acum cu el, nevazuta si vicleana, Toni are sanse sa ramana langa parintii lui.
Sa-i vada bucurandu-se de el si sa-i ajute atunci cand vor fi batrani si bolnavi... Pentru a trai, trebuie sa faca un transplant de maduva in strainatate. Operatia costa 143.000 de euro, bani pe care parintii nu-i au. Nu au nici macar o casa a lor, cu care sa gireze un imprumut pentru o parte din suma. Nu au decat speranta...
Mos Craciun i-a adus in dar baietelului un bradut. Sub el, doar prietenii de familie au pus daruri. ""Noi nu ne-am indurat sa cheltuim banii pe nici o jucarie, spune plangand mama lui Toni. Toti banii care-i avem merg in conturile lui. Ca sa traiasca!""

RUGAMINTEA UNUI COPIL