Anul 2006 este consacrat aniversarii a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. La noi, startul a fost dat joi seara de Filarmonica ""George Enescu"", cu un concert la Ateneul Roman care a fost reluat ieri seara. Conf
Anul 2006 este consacrat aniversarii a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

La noi, startul a fost dat joi seara de Filarmonica ""George Enescu"", cu un concert la Ateneul Roman care a fost reluat ieri seara. Conform Mediafx, la 23 si 24 februarie sunt prevazute alte doua concerte care vor cuprinde uvertura din opera ""Don Gioivanni"", concertul in La major pentru pian si orchestra si ""Recviem"". In Marea Britanie, cu ocazia acestui eveniment care marcheaza viata culturala internationala, a fost efectuat un sondaj care a relevat ca publicul isi doreste in primul rand concertul pentru clarinet in La major si in al doilea rand ""Recviem"".
Ministrul Adrian Iorgulescu, intr-o declaratie pentru Mediafax, afirma ca Ministerul Culturii si Cultelor nu a acordat fonduri speciale pentru concertele pe care Filarmonica le sustine in onoarea compozitorului, dar ca a formulat o rugaminte catre institutiile din subordine sa introduca in programe cate o opera de Mozart. Orchestra simfonica a Filarmonicii ""George Enescu"" din Bucuresti a deschis Anul Mozart in Romania sub bagheta dirijorului institutiei, maestrul Cristian Mandeal, avandu-l ca solist pe violonistul Takashi Shimizu. (Miruna Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.