Riscul aparitiei de noi focare de gripa aviara scade o data cu racirea vremii, deoarece pasarile migratoare nu vor mai gasi hrana si vor pleca, a declarat Dan Marcu, vicepresedinte in Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA). ""De amenin
Riscul aparitiei de noi focare de gripa aviara scade o data cu racirea vremii, deoarece pasarile migratoare nu vor mai gasi hrana si vor pleca, a declarat Dan Marcu, vicepresedinte in Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA). ""De amenintarea aviarei nu vom scapa insa inca doi-trei ani"", a precizat Marcu.
Tot ieri, Comandamentul Antiepizootic a notificat Ministerului Sanatatii necesitatea supravegherii epidemiologice si a continuarii vaccinarii antigripale in 16 judete: Ialomita, Calarasi, Tulcea, Buzau, Braila, Constanta, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinti, Galati, Vaslui, Botosani si Iasi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.