Dupa petrecerile de Craciun si de Anul Nou alaturi de familie si prieteni, cu totii suntem nevoiti sa ne intoarcem la munca. Desi primele zile la serviciu sunt asociate in cazul unora cu starile depresive, oamenii de stiinta sustin ca munca ar pu
Dupa petrecerile de Craciun si de Anul Nou alaturi de familie si prieteni, cu totii suntem nevoiti sa ne intoarcem la munca.

Desi primele zile la serviciu sunt asociate in cazul unora cu starile depresive, oamenii de stiinta sustin ca munca ar putea fi secretul fericirii.
ACTIVI. Cativa cercetatori de la Universitatea Gothenburg din Suedia au intervievat sute de persoane in legatura cu lucrurile care le aduc fericirea. Specialistii au ajuns astfel la concluzia ca un bilet castigator la loterie sau succesele de orice fel ofera doar o stare temporara de euforie. In schimb, munca asidua pentru indeplinirea unei sarcini confera un sentiment de implinire care dureaza mai mult timp. ""Studiul nostru a aratat ca persoanele cele mai active sunt si cele mai fericite. Sentimentul de satisfactie pe care ti-l confera lucrul este mult mai puternic decat relaxarea pe o plaja insorita"", a aratat dr. Bengt Bruelde, de la catedra de filozofie a Universitatii Gothenburg. Pentru a completa rezultatele studiului suedez, Averil Leimon, de la Societatea de Psihologie din Marea Britanie, a adaugat ca ""munca este satisfacatoare numai daca este pe masura puterilor tale. Altfel, poate aparea o stare de depresie"". (Andrada Floria)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.