Dupa ce au scos pe piata un milion de modele diferite de gadgeturi radio, video sau audio, producatorii incep sa le imperecheze. Asa a aparut televizorul cu video recorder digital incorporat sau LCD-ul pe care il poti conecta la PC pentru a vedea fil

Dupa ce au scos pe piata un milion de modele diferite de gadgeturi radio, video sau audio, producatorii incep sa le imperecheze. Asa a aparut televizorul cu video recorder digital incorporat sau LCD-ul pe care il poti conecta la PC pentru a vedea filme sau poze.

Ieri a fost deschisa publicului cea mai mare editie a celui mai tare targ al electronicelor din cate au vazut americanii: Consumer Electronics Show. Ocupa cat 28 de terenuri de fotbal, asteapta mai mult de 130.000 de vizitatori si are 2.500 de expozanti.
La editia de anul acesta, laptopurile au ceva mai multa viata in baterie, televizoarele sunt mai mari, dar mai ieftine, si o multime de gadgeturi au invatat sa se conecteze la retea.
HIBRIZI. Apropo de chestii imperecheate, Samsung expune un congelator care se poate transforma in frigider sau invers. Are trei compartimente independente, a caror temperatura poate fi reglata dupa placul stapanului. Simplu, dar foarte eficient. LG se lauda cu o masina de spalat cu telecomanda pe care afiseaza informatii de genul cat mai e pana la stoarcere sau cat va dura uscarea, langa care se lafaie un DVD player cu radio prin satelit, incorporat. Samsung si Pioneer au playere MP3 capabile sa acceseze serviciul XM Radio (tot prin satelit), se conecteaza la Napster si pot descarca melodiile pe care stapanul le-a auzit la radio. Evident, toate aceste servicii sunt cu plata.
PLAYERE. Se pare ca moda playerelor video portabile este pe cale sa se intoarca, dupa ce o multime de show-uri ori seriale de televiziune au devenit accesibile online. LG va prezenta primul sau media center portabil, botezat PM70, cu un ecran de 4,3 inch si memorie de 30GB.
HP anunta camere digitale ultracompacte la preturi cuprinse intre 119 si 299 de dolari (fara taxe, din pacate) si un LCD de 37 de inch care poate accesa direct continutul digital stocat in orice computer din casa. Televizorul nu are nevoie de alt dispozitiv pentru a se conecta la retea si poate fi folosit pentru a descarca muzica de la RealNetworks, filme de la CinemaNow sau MovieLink.
Motorola vine cu o alta gaselnita: QIP - un dispozitiv care le permite utilizatorilor sa descarce muzica din computer direct prin cablul coaxial pe care il au deja tras prin casa.
Cisco Systems a construit un dispozitiv care poate reda DVD-uri de inalta definitie si poate transmite continut din computer catre televizor si poate accesa programe tv difuzate pe Internet. Se pare ca va fi scos pe piata europeana incepand de luna viitoare.

MUZICA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.