Premierul israelian Ariel Sharon, in varstă de 77 de ani, a fost internat noaptea trecuta in urma unui atac cerebral, al doilea pe care politicianul l-a suferit in ultimele trei săptămani.

Conform profesorului Shlomo Mor Yossef, director al spitalului Hadassa Ein Karem din Ierusalim, unde a fost internat șeful Guvernului israelian, acesta a suferit o gravă ""hemoragie"" cerebrală. Operația urgenta la care a fost supus s-a incheiat, iar medicii au reușit să oprească hemoragia cerebrală.

Sharon a fost plasat sub ""comă profundă pentru cel puțin 24 de ore"", a anunțat conducerea spitalului unde se afla internat. ""Premierul a fost plasat sub comă profundă și respirație artificială pentru cel puțin 24 de ore, cu scopul de a menține scăzută tensiunea sanguină in cutia craniană"", a declarat directorul Shlomo Mor Yossef. ""Starea sa este gravă, dar stabilă"", a adăugat el.

Vicepremierul Ehud Olmert, care asigură interimatul, a preluat formal funcția de șef interimar al guvernului. El a organizat, la ora locală 09.00 (09.00 ora Romaniei), o ședință de urgență cu membrii Executivului de la Ierusalim. Tot dimineata, președintele Partidului Likud, Benjamin Netanyahu, a anuntat ca decis amanarea prezentării demisiei celor patru miniștri membri Likud din actualul Guvern israelian, din cauza crizei provocate de agravarea sănătății premierului Ariel Sharon