Presedintele Traian Basescu a mers ieri sa inspecteze lucrarile care se desfasoara pe Valea Oltului, in dreptul localitatii valcene Caineni, unde circulatia pe DN 7 este blocata de o saptamana. PRONOSTIC. Basescu a declarat ca traficul rutier usor a
Presedintele Traian Basescu a mers ieri sa inspecteze lucrarile care se desfasoara pe Valea Oltului, in dreptul localitatii valcene Caineni, unde circulatia pe DN 7 este blocata de o saptamana.
PRONOSTIC. Basescu a declarat ca traficul rutier usor ar putea fi deschis incepand de astazi, in timp ce tronsonul feroviar va fi deblocat in ultima faza. ""Situatia este foarte grava, asa cum ma asteptam. Lucrarile sunt foarte dificile din cauza rocilor din care e facut muntele"", a spus presedintele Romaniei. Basescu a apreciat ca intreruperea circulatiei pe Valea Oltului are ecouri in Europa. ""Situatia de pe Valea Oltului a dat peste cap traficul din Balcani spre Europa de Vest. Din cauza asta, transportatorii evita Romania"", a spus seful statului. ""Traficul greu este interzis chiar daca se va relua circulatia. Lucrarile de consolidare a caii ferate vor incepe abia la primavara. Lipsa de bani impiedica prelungirea tunelului peste calea ferata"", a mai spus presedintele. Sosit la locul in care se desfasoara lucrarile de deblocare a DN 7, Basescu a spus oamenilor ca isi aminteste ca a mai fost pe Valea Oltului in anul 1998, pe vremea cand era ministru al Transporturilor si ca regreta faptul ca atunci a oprit operatinile de dinamitare a muntelui. ""Daca va fi nevoie, voi veni pe Valea Oltului la fel de des cum am mers la Maracineni"", a conchis seful statului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.