Festivalul Ghetii In localitatea Harbin, din nordul Chinei, se desfasoara cea de-a 22-a editie a Festivalului International al Ghetii si al Zapezii. Vizitatorii se pot delecta admirand operele de arta realizate din gheata, dar si spectacolele ofe

Festivalul Ghetii

In localitatea Harbin, din nordul Chinei, se desfasoara cea de-a 22-a editie a Festivalului International al Ghetii si al Zapezii. Vizitatorii
se pot delecta admirand operele de arta realizate din gheata, dar si spectacolele oferite de pinguini.

A ""fugit"" la maraton

Organizatorii unui maraton in Viena au fost surprinsi sa constate ca cea care a trecut prima linia de sosire nu se mai oprea din alergat. Mai tarziu s-a aflat ca tanara a spus la serviciu ca este bolnava pentru a putea participa la maratonul de 24 de ore. Si nu s-a mai oprit intrucat ii era teama ca isi va pierde slujba.

Walk of Fame - Queen Latifah are stea
Cantareata rap si actrita americana Queen Latifah are propria stea pe faimosul bulevard Walk of Fame de la Hollywood, devenind cea
de-a 2.298-a artista care si-a asigurat in acest fel posteritatea, transmite AFP. Nascuta cu numele de Dana Elaine Owens, Queen Latifah, in varsta de 35 de ani, a fost nominalizata, in 2003, la Oscar pentru rolul sau secundar din muzicalul ""Chicago"".
Austria - WC pentru schiorii grabiti
Un producator austriac de ski-lifturi din Sankt Jakob (Austria) a realizat o toaleta speciala pentru schiori. WC-ul nu-i obliga pe utilizatori sa-si scoata schiurile atunci cand intra, iar modul de functionare este relativ simplu. Cei chemati de natura trebuie doar sa schieze spre cabana din vale a ski-liftului, unde intra direct in spatiul intim, dotat cu o vana de WC montata peste zapada artificiala. Tot ce trebuie facut este sa-ti departezi picioarele si desigur sa-ti dai jos pantalonii. Pentru a evita blocajele, inventatorul a realizat un sistem ingenios de intrare-iesire, pe o singura banda, iesirea aflandu-se vizavi de intrarea in cabana ski-liftului.
SUA - Big Brother cu vecinele
Mai multe femei dintr-un oras din sudul Californiei si-au dat in judecata un vecin, pe care l-au acuzat ca a instalat camere ascunse pentru a le spiona in intimitate. Potrivit AFP, William Brown a montat in jurul domiciliului sau o retea performanta de camere miniaturizate. El le-ar fi surprins astfel pe patru dintre vecinele sale goale sau pe jumatate goale, montand apoi imaginile pe casete.
Germania - ""Scoala vedetelor"" pentru animale
In Germania nu mai sunt la moda concursurile tip ""Scoala vedetelor"" cu oameni, ci si cu animale. La Wittlich Fame Academy puii pot invata sa cante la xilofon, pisicile sa cante la pian sau cainii sa danseze. Cine stie, poate, astfel, animalele de companie isi vor face stapanii celebri.
Cehia - Recensamant al liliecilor
In Cehia coloniile de lilieci vor fi supuse unui recensamant, in perioada ianuarie-februarie. Speologi din Vsetina si Bogumina cerceteaza zeci de pesteri din masivele muntoase Beskid si Jeseniky, precum si culmile de pe Oder. ""Numarul liliecilor reprezinta un indicator ideal al calitatii si puritatii mediului inconjurator. In functie de sporirea sau micsorarea populatiei de lilieci se pot trage concluzii privind situatia din regiune"", explica speologii cehi. In special in muntii Beskid exista peste 200 de pesteri, unde hiberneaza cele mai rare specii de lilieci.
Record - Par lung de 12,20 metri
Un indian ar putea detine cea mai mare podoaba capilara din lume: parul sau masurand 12,20 m. Sabjibhai Radhwa are 50 de ani si traieste in statul Gujarat din vestul Indiei. El nu s-a mai tuns de la varsta de 10 ani. Pentru a-si mentine parul curat, indianul se spala pe cap o data pe saptamana, moment in care are nevoie de ajutorul mai multor persoane. El spune ca nu se tunde intrucat parul sau este un adevarat hobby. Daca recordul se va omologa, Sabjibhai Radhwa il va depasi pe vietnamezul Tran Van Hay, al carui par masoara 6,2 metri.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.