Inexplicabil pentru o operatiune de salvare cu marca americana, o greseala a dat false sperante si ameninta sa se transforme intr-un scandal urias. Localnicii din Tallmansville, statul american Virginia, n-au apucat sa se bucure prea mult de veste

Inexplicabil pentru o operatiune de salvare cu marca americana, o greseala a dat false sperante si ameninta sa se transforme intr-un scandal urias.

Localnicii din Tallmansville, statul american Virginia, n-au apucat sa se bucure prea mult de vestea ca, in ciuda previziunilor, 12 dintre cei 13 mineri blocati in subteran au fost gasiti in viata. La putin timp dupa ce clopotele bisericilor incepusera sa bata a sarbatoare, iar familiile celor disparuti se imbratisau, lacrimile de bucurie au fost inlocuite de cele de durere, iar uralele, de tipete sfasietoare. Responsabilii cu gasirea si recuperarea victimelor au invocat ""o problema de comunicare"" si le-au spus ca persoanele dragi sunt, de fapt, moarte.
ACCIDENTUL. Tragedia a inceput luni in jurul orei locale 06:00 (ora 13:00, ora Romaniei), cand o explozie a avut loc intr-o mina de carbuni din Virginia de Vest. In subteran, la 80 de metri adancime, au ramas blocati 13 oameni pe care echipele de salvare i-au creditat din start cu sanse minime de supravietuire.
Dupa 35 de ore de la explozie, previziunile erau si mai sumbre. Echipele de salvare, autoritatile miniere si chiar familiile celor disparuti isi puneau toate sperantele in rugaciuni. ""Ne aflam intr-o situatie in care avem nevoie de un miracol. Totusi, nu ne-am pierdut speranta. Uneori, miracolele se intampla"", spunea Ben Hatfield, proprietarul minei unde a avut loc tragedia. Miercuri, la primele ore, autoritatile confirmau gasirea trupului neinsufletit al unuia dintre mineri, soarta celorlalti 12 ramanand incerta.

IN ZADAR. Autoritatile le-au spus, apoi, ca a avut loc o eroare si ca minerii sunt morti


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.