Anul acesta, Ministerul Culturii va da startul privatizarii salilor de cinema Romaniafilm. Intr-o prima etapa, regia va fi transformata in societate pe actiuni. Apoi va incepe privatizarea propriu-zisa a salilor, prioritate avand cele 160 de sali
Anul acesta, Ministerul Culturii va da startul privatizarii salilor de cinema Romaniafilm.

Intr-o prima etapa, regia va fi transformata in societate pe actiuni. Apoi va incepe privatizarea propriu-zisa a salilor, prioritate avand cele 160 de sali ce sunt acum inchiriate. Ele vor fi vandute prin negociere directa utilizatorilor actuali, daca acestia si-au respectat obligatiile din contract si nu au datorii. In caz contrar, cinematografele vor fi vandute la licitatie publica cu strigare.
SCHIMBARI. Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de PRO Video prin preluarea controlului asupra Hollywood Multiplex Operation SRL. Preluarea a fost perfectata la 30 septembrie 2005. Pro Video este distribuitor al filmelor cinematografice, pe suport DVD si VHS, precum si al filmelor pentru televiziune. Societatea este prezenta de anul trecut si pe piata de exploatare a salilor de cinematograf din Bucuresti, cand a deschis CinemaPro. Cinematograful Hollywood Multiplex Bucuresti Mall a fost deschis la sfarsitul lunii iunie 2000 si a fost administrat de reprezentanta companiei Intercom din Ungaria. (Adrian Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.