Opt case de avocatura vor putea reprezenta statul roman la Curtea de arbitraj international de la Washington, dupa ce Ministerul Finantelor Publice (MFP) a solutionat contestatiile depuse la selectia acestora. Primul loc este ocupat de consortiul
Opt case de avocatura vor putea reprezenta statul roman la Curtea de arbitraj international de la Washington, dupa ce Ministerul Finantelor Publice (MFP) a solutionat contestatiile depuse la selectia acestora.

Primul loc este ocupat de consortiul format de Tuca si Asociatii si White &Case LLP, potrivit unor surse din minister, conform Mediafax. Pe urmatoarele doua pozitii, in ordinea punctajului, se plaseaza consortiul format din Nestor Diculescu, Kingston Petersen si Freshfields Bruckhaus Deringer, respectiv Lalive & Associes, Etude avocats Geneva impreuna cu Societatea de Avocati Leaua & Cadar si Cabinet Individual de Avocatura Victor Tanasescu.
Musat si Asociatii ocupa locul patru, iar pe pozitia urmatoare s-au clasat Hayhurst Robinson in consortiu cu Morgan Lewis. Ultimele doua locuri sunt ocupate de Baker & McKenzie si Bostina si Asociatii in consortiu cu Beirne Maynard & Parsons LLP, in aceasta ordine.
CONTRACTE. Dupa procesul de selectie s-au calificat opt case de avocatura, dar Clifford Chance, plasata pe locul sapte, nu se mai regaseste in lista finala. De asemenea, Baker & McKenzie a urcat de pe locul opt pe sase. Contractele au fost semnate la sfarsitul anului trecut cu toate firmele de avocatura. Urmeaza ca ministerele care au un litigiu si, respectiv, nevoie de reprezentare sa isi aleaga una dintre acestea, in functie de domeniul de specializare si in functie de ce avocati au.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.