In cazul Larisa Chelaru iese la iveala superficialitatea cu care Politia din Iasi a tratat drama unui copil disparut. Dumitru Tarcan, cel care a condus oficial ancheta, ocupase, cu patru zile inainte de disparitia fetitei, functia de sef al Servi

In cazul Larisa Chelaru iese la iveala superficialitatea cu care Politia din Iasi a tratat drama unui copil disparut. Dumitru
Tarcan, cel care a condus oficial ancheta, ocupase, cu patru zile inainte de disparitia fetitei, functia de
sef al Serviciului Politiei Transporturi din cadrul IPJ Iasi.

La 15 octombrie 2005, Dumitru Tarcan a fost numit adjunct al sefului IPJ Iasi, cu atributii in domeniul investigatiilor criminale. Si asta desi, conform CV-ului sau, nu avea nici fel de experienta in acest domeniu. Toata cariera sa, pana la cazul Larisei, se leaga de... trenuri.
La 19 octombrie 2005, Tarcan s-a trezit peste noapte cu unul dintre cele mai grele cazuri pe care le-a avut Politia ieseana in ultimii ani. Cum s-a descurcat, ramane sa stabileasca ancheta politistilor din IGP, aflata acum in desfasurare. Superiorul sau direct, comisarul-sef Gheorghe Plai, seful IJP Iasi, indreapta atentia catre Tarcan, atunci cand ziaristii ii cer sa se pronunte asupra vinovatiei politistilor: ""eu nu am ce sa-mi reprosez, comisarul Tarcan a condus operatiunile"".
EXPERIENTA. Cu toate acestea, in echipa condusa de fostul politist feroviar se aflau si profesionisti. Unul dintre acestia este seful Serviciului Investigatii Criminale din IJP Iasi, subcomisar Georgel Grumeza, care a reusit, cu 2 ani in urma, sa rezolve celebrul caz din catacombele de la Cub. In martie 2004 a fost gasit aici cadavrul unei fete de 16 ani. Politistii l-au prins pe criminal, dupa 6 luni de ancheta - era fratele victimei.
Faptul ca printre anchetatori au fost si oameni a caror experienta e recunoscuta mareste stupoarea celor ce nu-si pot explica de ce Politia a comis atatea gafe in cazul Larisei. Raspunsul va veni abia dupa ce comisia trimisa de seful IGP, chestorul Dan Fatuloiu, va finaliza cercetarile. Vor fi audiati politisti din IJP Iasi, procurori, dar si parintii Larisei si vecinii de pe scara. Politistii veniti de la Bucuresti nu au un termen limita pana la care trebuie sa prezinte rezultatele. ""Pedepsele vor fi drastice, asa ca nu trebuie sa gresim in stabilirea vinovatiei"", au precizat surse din IGP.
""Acum se fac verificari, spune comisar sef Gheorghi Plai, seful IJP Iasi. Nu dau un verdict, dar se pare ca au existat persoane care s-au facut vinovate in acest caz si ele vor fi trase la raspundere. In privinta mea n-am nimic sa-mi reprosez, eu n-am lucrat la acest caz, am venit mai tarziu"".

CRIMINALUL SI-A REVAZUT PARINTII LA TRIBUNAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.