Vineri, prezidiul Academiei Romane (AR) va analiza raportul Comisiei de finantisti a Academiei, care a efectuat un control la Spitalul Elias.
Potrivit presedintelui Academiei, acad. Eugen Simion, rezultatele controlului AR sunt diferite de ce
Vineri, prezidiul Academiei Romane (AR) va analiza raportul Comisiei de finantisti a Academiei, care a efectuat un control la Spitalul Elias.
Potrivit presedintelui Academiei, acad. Eugen Simion, rezultatele controlului AR sunt diferite de cele ale controlului realizat de Ministerul Sanatatii si CNAS. Astfel, potrivit controlului Comisiei AR, Spitalul Elias nu are datorii. De asemenea, prezidiul AR va adopta un ""scenariu pe care Academia sa-l urmeze in acest conflict in care sunt incalcate legile statului si Constitutia Romaniei"", ne-a declarat in exclusivitate presedintele AR. Acad. Eugen Simion considera in continuare ca masura de demitere a conducerii Spitalului Elias este abuziva si ca, in mod curios, pentru un reprezentant al unui partid care apara dreptul la proprietate, acesta incalca legile morale si ale proprietatii. ""Ma surprinde ca demiterea prof. dr. Sorin Oprescu, in loc sa incheie conflictul, il amplifica, ministrul Sanatatii vrand sa pedepseasca Academia Romana, ceea ce este un abuz"", spune acad. Eugen Simion. TELEVIZOR. Despre demisia acad. Stolnici de la Spitalul Elias, presedintele AR a aflat de la televizor. ""Ii respect decizia, dar, cand a acceptat propunerea Academiei, a marturisit ca este onorat si, intre PNL si Academia Romana, alege Academia. Dar poti sa fii un liberal bun si in acelasi timp un reprezentant demn al Academiei Romane. Observ ca si-a schimbat optiunea si sper ca are o justificare morala. Dar normal ar fi fost sa prezinte demisia celui care l-a numit in aceasta functie."" Tot prin intermediul televizorului, acad. Eugen Simion a aflat si despre pozitia ministrului Eugen Nicolaescu. ""Am constatat ca ministrul Sanatatii stie tot, nu are niciodata dubii si vorbeste foarte mult. Dupa ce juristii i-au demonstrat ca a fost incalcata legea, dumnealui vine cu o explicatie politica ce este putin suprarealista"", amintind despre un complot al PSD. La inceputul saptamanii, presedintele Academiei a declarat pentru postul Realitatea TV ca ""este o copilarie complotul PSD"" la care se refera ministrul Sanatatii. Contactat telefonic, presedintele Academiei ne-a spus ca ""la mijloc nu este nici un complot, ci, vorba lui Caragiale, «Trista scuza, slaba scuza». Conflictul dintre AR si Ministerul Sanatatii a izbucnit in urma cu aproximativ o luna, cand Nicolaescu a demis 15 directori de spitale. In cazul Spitalului Elias, decizia de demitere a prof. dr. Sorin Oprescu de la conducerea acestei unitati spitalicesti s-a transformat intr-un conflict intre Academia Romana si Ministerul Sanatatii, deoarece Eugen Nicolaescu ignora cu buna stiinta ca Spitalul Elias apartine Academiei Romane. HAOS LA ""UNIVERSITAR""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.