Meci amical cu Bulgaria in mai

Romania va juca in luna mai un meci de pregatire contra reprezentativei Bulgariei. Intalnirea a fost aranjata de selectionerii celor doua echipe, Victor Piturca, respectiv Hristo Stoicikov. Antrenorul tricolor spune ca partida s-ar putea anula doar daca Romania si Bulgaria cad in aceeasi grupa la tragerea la sorti pentru preliminariile Euro 2008, care este programata la sfarsitul lunii ianuarie. Piturca a adaugat ca vrea neaparat ca echipa nationala sa ajunga din nou la un turneu final al Campionatului European.

HANDBAL. Echipa nationala de handbal masculin s-a reunit ieri la Oradea, unde va disputa meciurile de pe teren propriu, din cadrul grupei a
IV-a de calificare in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007. Romania se va lupta alaturi de reprezentativele Lituaniei, Letoniei si Luxemburgului. Primele partide pe care le vor disputa ""tricolorii"" vor avea loc sambata si duminica, in compania selectionatei Luxemburgului, ambele cu incepere de la ora 11:00. Programul celorlalte partide ale reprezentativei este urmatorul: Letonia - Romania (Riga, 11 ianuarie), Romania - Letonia (Oradea, 15 ianuarie), Romania - Lituania (Oradea, 19 ianuarie) si Lituania - Romania (Kaunas, 21 ianuarie).
TENIS. Victor Hanescu a ratat, luni, calificarea in turul doi al turneului de la Doha, dotat cu premii in valoare totala de 1 milion de dolari. Chiar in runda inaugurala, romanul a fost invins, cu scorul de 6-2, 7-6 (7/2), de spaniolul Feliciano Lopez, cap de serie numarul 8, si va primi numai un punct ATP, precum si un cec in valoare de 10.000 de dolari. Tot in primul tur al probei de simplu, Andrei Pavel l-a intalnit aseara, dupa inchiderea editiei, pe cehul Robin Vik.
ATLETISM. Cristina Casandra va fi singura reprezentanta a Romaniei la concursul ""Great North Cross Country"" de la Edinburgh (Scotia), programat la 14 ianuarie. Antrenorul federal Zsolt Gyongyossy a declarat ieri ca, in aceasta perioada, se pune accentul mai mult pe pregatiri si mai putin pe participarea la competitii. ""Cristina Casandra se afla acum la pregatiri in Portugalia. Va cere viza pentru Marea Britanie direct de acolo. Speram sa nu aiba probleme si sa poata lua startul la concurs"", a mai afirmat antrenorul Gyongyossy.
PREMIER LEAGUE. Luni s-a disputat cea de-a 21-a etapa a campionatului Angliei, inregistrandu-se urmatoarele rezultate: West Bromwich - Aston Villa 1-2, West Ham - Chelsea 1-3, Birmingham - Wigan 2-0, Bolton - Liverpool 2-2, Everton - Charlton 3-1, Fulham - Sunderland 2-1, Newcastle - Middlesbrough 2-2, Blackburn - Portsmouth 2-1. Partida Arsenal Londra - Manchester United s-a disputat aseara, dupa inchiderea acestei editii, in timp ce meciul Manchester City - Tottenham Hotspur va avea loc azi. In clasament conduce Chelsea
(58 p), urmata de Manchester United (44 p - 20 jocuri) si Liverpool (41 p - 19 j).