Drepturile si obligatiile aferente unui pachet de 10,77% din titlurile Asirom, detinut de QVT Fund, care face obiectul unui litigiu ar putea fi suspendate, dupa ce Ioan Niculae, omul de afaceri care controleaza pachetul majoritar de actiuni al Asirom
Drepturile si obligatiile aferente unui pachet de 10,77% din titlurile Asirom, detinut de QVT Fund, care face obiectul unui litigiu ar putea fi suspendate, dupa ce Ioan Niculae, omul de afaceri care controleaza pachetul majoritar de actiuni al Asirom, a solicitat Consiliului de Administratie acest lucru.

Notificarea a fost transmisa si Bursei Electronice Rasdaq la finele anului trecut de catre Robert Bica, avocatul care reprezinta interesele lui Niculae, si pusa in vederea viitoarei sedinte ordinara a actionarilor Asirom din 5 ianuarie 2006.
DISPUTE. In prima parte a lunii noiembrie 2005, QVT Fund a preluat de la Postelnicu Tiberiu Bica un pachet de 10,77% din actiunile Asirom prin intermediul a 30 de tranzactii pe piata RASDAQ, valoarea totala a transferului depasind 9,5 milioane de euro. La finele lunii septembrie 2005, Bica detinea 11,54 % din titlurile Asirom. Potrivit avocatului lui Niculae, pachetul de actiuni a fost dobandit fara respectarea reglementarilor pietei de capital. Pe de alta parte, directorul de vanzari al Asirom, Steluta Racolta a inaintat directorului general al companiei, la 15 decembrie 2005, o cerere privind incetarea contractului de munca prin acordul celor doua parti. ""Nu doresc sa comentez motivele cererii mele. Pana in prezent nu am primit nici o rezolutie. In orice caz, daca cererea va fi respinsa, imi voi inainta demisia"", a declarat Steluta Racolta. Asirom are un capital social de 63,79 milioane de lei. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.