RETETE CU ADRESA
Piperul negru este originar din India, unde mai creste si astazi pe stancile salbatice ale muntilor. Regiunea Kerala este considerata a fi un adevarat centru al cultivarii piperului din cauza diversitatii sortimentelor desc
RETETE CU ADRESA
Piperul negru este originar din India, unde mai creste si astazi pe stancile salbatice ale muntilor. Regiunea Kerala este considerata a fi un adevarat centru al cultivarii piperului din cauza diversitatii sortimentelor descoperite aici. Colonistii hindusi au cumparat piper de la indieni si astfel s-a raspandit dincolo de sudul Asiei. Piperul a fost unul dintre cele mai folosite produse pentru comercializare. Alaturi de ghimber, era folosit ca rata de schimb inca de acum 4.000 de ani. LITERATURA. Deoarece este un ingredient de baza al bucatariei indiene, piperul este foarte des mentionat in literatura populatiei Tamil, datand din primul pana in al IV-lea secol dupa Hristos. Chiar si in ""Mahabharata"" se descriu festinuri culinare, unde mancarurile erau asezonate din plin cu piper. Indienii foloseau piperul nu doar pentru a da un gust mai bun preparatelor, ci si pentru vindecarea celor suferinzi. EUROPA. Pentru europeni, piperul a devenit cu adevarat important in Evul Mediu, cand l-au folosit pentru conservarea carnii si pentru a scapa de mirosul mancarurilor rancede. Insa boabele de piper erau atat de scumpe, incat uneori erau folosite in locul banilor, pentru plata taxelor si a impozitelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.