Mintea de stralucit strateg si organizator de chefuieli a lui Daniel Marian Vanghelie a produs la Romexpo, pentru a cincea oara-n ultimul cincinal, o combinatie de kitsch, veselie cu orice pret si scene induiosatoare. Mare specialist in ""mezam
Mintea de stralucit strateg si organizator de chefuieli a lui Daniel Marian Vanghelie a produs la Romexpo, pentru a cincea oara-n ultimul cincinal, o combinatie de kitsch, veselie cu orice pret si scene induiosatoare.


Mare specialist in ""mezamplast si debarasat"" inca de cand era proprietar peste o baraca numita ""Ciresica"", primarul de la 5 a reusit sa inghesuie la Romexpo peste 6.500 de bucuresteni, care au primit in mod ciudat un meniu compus si din somon fume, bere ieftina, branza frantuzeasca, vin de nuiele si suc.
TARIFE. Pensionarii care au dat 20 de lei noi pentru chefuiala au fost pusi separat, in alt loc decat platitorii cu norma intreaga, care au scos 60 de lei din buzunare. Pe ambele scene improvizate au cantat guristi de toate stilurile, intr-un melanj naucitor. In timp ce la sectorul tineri s-au produs trupe cunoscute, precum Voltaj, Holograf sau Directia 5, in dreptul batraneilor a fost parasutat, scos de la naftalina, Horia Moculescu, care tot introducea onor audientei niste ""binecunoscuti"" si ""mult indragiti interpreti"" atat de obscuri, incat la un moment dat am crezut ca suntem la Festivalul ""Zilele orasului Vanju Mare"". Mai toti bagau, ca-n vremurile bune, ""repertoriu international"". Pe fondul unor lalaieli amestecate, de la latino (un tanar brunet s-a chinuit sa zbiere intr-un microfon vreme de ceva timp ""Corazooon!!!"") pana la muzica populara, batraneii adunati s-au chinuit sa se zbenguie in ciuda spondilozei. In ambele sectiuni ale parangheliei s-a petrecut un fenomen interesant. Tinand cont ca doma€™ Marian nu a prea fost generos cu bautura, clientii de diferite varste ai ""revelionelii"" au adus bautura ""la pachet"", din care turnau discret in pahare, sa nu-i vada arnautii primarului de sector, raspanditi armonios prin multimea dantuitoare.
DIMINEATA AFUMATA. La 12 noaptea trecute fix, Vanghelie, plin de emotie, s-a bagat in seama cu o droaie de reporteri de televiziune destul de plictisiti ca se aflau in misiune in loc sa se veseleasca pe la casele lor. Intai statatorul Sectorului 5, printre balbele lui clasice si printre multe ""care este"", se arata mandru ca i-a iesit minunat Revelionul, mai bine decat in toti anii trecuti la un loc. Spre dimineata, destula lume reusise sa se chercheleasca. In timp ce platitorii de bilete cu pret intreg erau relativ terminati si multi dormeau cu capul pe masa, pensionarii abia isi intrasera-n forma. Onorabili posesori de chelii, isi dadusera jos cravatele si dantuiau de mama focului pe muzica tarafului de la Clejani. La spartul targului, spre ora 6 de dimineata, mai ramasesera cativa intarziati. Un grup de mosuleti, condusi de un fel de maistru militar la pensie, trecuse pe politica inalta. Liderul spiritual al politologilor ocazionali zicea: ""Vanghelita asta nu stie carte, da-i al mai bun organizator. N-am mai petrecut asa din a€™79, cand ne-a dus sindicatul la Revelion cu Irina Loghin. Daa€™ nici atunci nu ne-au dat somoane d-astea. Basescu cu ai lui ne incaleca pe toti de o sa murim de foame, daa€™ Vanghelita e apropiat de popor. A dat Basescu somon la Uneversitate?!"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.