Anunturile referitoare la dispozitive de marire a penisurilor sau la magnatul Donald Trump se afla in clasamentul pentru 2005 al celor mai frecvente zece tipuri de mesaje nesolicitate prin posta electronica. Potrivit unui raport aparut la sfar
Anunturile referitoare la dispozitive de marire a penisurilor sau la
magnatul Donald Trump se afla in clasamentul pentru 2005 al celor mai frecvente zece tipuri de mesaje nesolicitate prin posta electronica.


Potrivit unui raport aparut la sfarsitul anului trecut, media zilnica de mesaje electronice a ajuns la nivel global la 86 de miliarde, din care 56 de miliarde sunt spam.
Compania America Online a realizat si ea un clasament al mesajelor electronice nedorite: anunturile referitoare la dispozitive de marire a penisurilor sau la magnatul Donald Trump se afla in topul pe 2005. Filtrele companiei au blocat in 2005 peste 500 miliarde de mesaje nesolicitate de posta electronica, putin peste nivelul din 2004.
Numarul mesajelor ""spam"" raportate de cele 26 de milioane de utilizatori ai serviciilor AOL consemnand un declin de 75% din anul 2003.
AVALANSA SPAM. Conform estimarilor Radicati Group, la sfarsitul lui 2005 s-a ajuns la o medie de peste 86 de miliarde de mesaje electronice pe zi. Aproape 52 de miliarde sunt spam. In 2004, dintr-un trafic total zilnic de 68 de miliarde de mesaje, 35,5 miliarde au fost spam. A fost ultimul an in care a existat egalitate intre mesajele obisnuite si cele comerciale si nedorite. Pentru 2007 insa, peste 100 de miliarde de mesaje spam vor impanzi lumea zilnic.
TEHNICI DE ""MANIPULARE"". In prezent, cei care trimit e-mailuri nesolicitate utilizeaza tactici mai sofisticate pentru pacalirea utilizatorilor, cum ar fi folosirea unor denumiri precum ""Cererea pentru ipoteca este gata"" sau camuflarea mesajului ca si cum ar proveni de la un prieten sau o agentie. In 2005, AOL a blocat in medie 1,5 miliarde de mesaje nesolicitate pe zi, astfel incat opt din zece e-mailuri au fost oprite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.