Tara noastra se afla pe locul trei la capitolul incalcare a drepturilor prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Potrivit unui bilant facut de CEDO, 12% dintre petitiile primite de Curte in 2005 au fost formulate de conationalii nos
Tara noastra se afla pe locul trei la capitolul incalcare a drepturilor prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Potrivit unui bilant facut de CEDO, 12% dintre petitiile primite de Curte in 2005 au fost formulate de conationalii nostri, Romania fiind intrecuta de Turcia (13%) si Rusia (17%) din totalul plangerilor. Cele mai multe procese aflate pe rolul CEDO vizeaza incalcarea drepturilor de retrocedare a proprietatilor nationalizate. Motivele pentru care romanii s-au adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului sunt fie nemultumirea generata de modul in care li
s-a facut dreptate de catre instantele din Romania, fie nerespectarea hotararilor judecatoresti chiar de catre autoritati ale statului. Cele mai multe procese aflate pe rolul CEDO vizeaza incalcarea drepturilor de retrocedare a proprietatilor nationalizate.
In Romania, exista deja 128.000 de cereri de restituire in natura a proprietatilor, care isi asteapta inca rezolvarea. Pentru a dinamiza lucrurile, Guvernul a emis o hotarare privind grabirea restituirii proprietatilor, lege prin care functionarii care nu-si fac treaba, inclusiv primarii, pot fi trasi la raspundere. (V. Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.