Dunarea fotografiata si pictata
Continuam semnalarea expozitiilor de arta ale ultimelor saptamani (vezi "ZIUA" de vineri 23 decembrie). O experienta neobisnuita este aceea prezentata de Muzeul central al svabilor dunareni din orasul germ
Dunarea fotografiata si pictata
Continuam semnalarea expozitiilor de arta ale ultimelor saptamani (vezi "ZIUA" de vineri 23 decembrie). O experienta neobisnuita este aceea prezentata de Muzeul central al svabilor dunareni din orasul german Ulm: expozitia "Dunarea - un pelerinaj artistic pana la Marea Neagra", cu fotografii de David Willen si desene de Willi Weiner, gazduite de Galeria Etaj 3/4 din cladirea Teatrului National. Cei doi artisti au calatorit de la izvorul si pana la varsarea fluviului, din august 2002 pana in mai 2003, concentrandu-se asupra apei insesi si ignorand viata care se desfasoara pe maluri (despre care s-a mai scris si s-au facut filme documentare). Weiner, care este de mai multa vreme preocupat in lucrarile sale de apa ca element, a lucrat in tehnica mixta, pe hartie japoneza, de format mare, lazurata albastriu, la Galeria Etaj 3/4 putand fi admirate 27 de asemenea picturi, iar Willen a selectat 11 fotografii format mare, deci "picturale" si ele. Mult mai multe au fost incluse in catalogul editat in urma proiectului.
Pe scurt
La Galeria Artis, tot la Teatrul National din Bucuresti, dar la parter, au expus Theodor Raducan si Grigore Patrichi-Smulti (pictura si sculptura). Cel dintai, cunoscut in lumea artelor vizuale romanesti, nu mai are nevoie de prezentare. Cel de-al doilea a dorit sa transmita prin aceasta expozitie semnalul sau de protest ca "sculptor fara atelier, lucrand langa bloc sau in boxa, la lumina unui bec chior" (cum ne-a scris intr-un mesaj adresat redactiei)...
La Ateneul Roman, in organizarea galeriei "Na-h-vision" din Stuttgart, a expus sculptorul Cornel Rusu, stabilit in orasul german. Curator al galeriei si al expozitiei bucurestene: Eugen Cojocaru.
In foaierul Salii Radio "Mihail Jora" a expus Paul Ciuciumis, prezentat la vernisaj de criticul de arta Gheorghe Vida: portrete, peisaje, flori, lucrari cu tematica religioasa.
In sala de expozitii IRECSON (Cal. Victoriei nr. 2, Bucuresti) este deschisa (pana pe 30 decembrie) expozitia tandemului Rozalia Miclescu (tapiserie)-Irina Predescu-Rion (pictura).
Pana in luna ianuarie poate fi vizitata, in pizzeria bucuresteana "Cuptorul cu lemne" (bdul Pache Protopopescu nr. 63), expozitia nationala de grafica satirica intitulata "Drepturile omului", cu lucrari semnate de 37 de caricaturisti romani. Organizatoare: Primaria sectorului 2. Deschiderea a avut loc pe 10 decembrie, cu ocazia Zilei internationale a Drepturilor omului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.