Erste Bank, viitorul actionar majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), nu are obligatia de garantare a locurilor de munca pentru actionarii institutiei romane de credit, se arata intr-un raport al bancii. S-a anuntat ca, pana la sfarsitul anului
Erste Bank, viitorul actionar majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), nu are obligatia de garantare a locurilor de munca pentru actionarii institutiei romane de credit, se arata intr-un raport al bancii. S-a anuntat ca, pana la sfarsitul anului 2008, suprafata totala a sucursalelor se va reduce cu 50%, sumele obtinute din vanzarea locatiilor urmand sa fie transformate in castiguri extraordinare pe termen mediu. Aspectele acordului de preluare a pachetului majoritar al BCR au in vedere mentinerea numelui de BCR cel putin trei ani, majorarea capitalului cu 2,4 miliarde de euro pentru finalizarea tranzactiei, actionarii minoritari ai BCR nu vor dispune de drepturi de blocare a hotararilor cu exceptia celor legate de fuziuni, lichidari, mutarea sediului central, vanzari majore de active si majorari de capital, vanzatorii vor primi dividendele pe 2005 si cele pe 2006 direct proportional cu durata detinerii, garantiile acordate Erste Bank de statul roman referitoare la intregul pachet de 61,88% cumparat sunt limitate la maximum 30% din pretul platit.
Actiunile BCR vor putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti in termen de trei ani. Erste va infiinta un Comitet Consultativ de Tranzitie, alcatuit din 10 membri, care vor avea acces total la informatia interna si externa a bancii romane incepand din 22 decembrie. Numarul de fililale ale bancii austriece va creste cu 14%, la 2.708 unitati. Obiectivele pe termen lung prevad reducerea raportului cost-venit de la 52% la 48% in 2009, determinand cresterea rentabilitatii capitalului angajat de la 17% la peste 35%.
Erste Bank tinteste o rata de profitabilitate a investitiei la BCR de aproximativ 10% incepand cu anul 2009, excluzand costurile de finantare, banca urmand sa-si majoreze obiectivele privind rezultatele financiare pe termen mediu in urma achizitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.