Echipa feminina de volei Rapid-AIBO a ramas singura reprezentanta autohtona care va evolua in sferturile de finala ale cupelor europene, dupa ce elevele antrenorilor Costinel Stan si Alina Pralea au reusit sa treaca cu greu, in optimile Cupei CEV, de
Echipa feminina de volei Rapid-AIBO a ramas singura reprezentanta autohtona care va evolua in sferturile de finala ale cupelor europene, dupa ce elevele antrenorilor Costinel Stan si Alina Pralea au reusit sa treaca cu greu, in optimile Cupei CEV, de gruparea turca Dyo Karsiyaka Izmir, cu scorul general de 4-3. Castigand vizele pentru sferturi dupa evolutia impecabila de la Bucuresti, cand s-au impus cu 3-0 (12, 9, 18), giulestencele au jucat mai relaxat, miercuri seara, la Izmir, si dupa ce au obtinut punctele de calificare au cedat, in final, la mare lupta, cu 1-3 (19, -24, -27, -21). In urma acestui rezultat, coroborat cu restul meciurilor din optimile Cupei CEV, Rapid-AIBO s-a aliniat celorlalte sapte echipe de valoare din aceasta faza a competitiei, printre care se regasesc multe nume de calibru de pe Batranul Continent: Scavolini Pesaro si Bigmat Kerakoll Chieri (Italia), Zarechie Odintsovo si Balakovskaia Balakovo (Rusia), HCC Martinus Amstlveen (Olanda), Universidad Burgos (Spania) si Besiktas Istanbul (Turcia). Din pacate, conform grilei stabilite in mod cel putin ciudat de CEV (n.n. - n-a existat tragere la sorti pentru sferturi!), viitoarea adversara a vicecampioanei Romaniei este galonata grupare italiana Scavollini Pesaro, o selectionata multinationala in care se afla sase jucatoare din SUA, Argentina, Ucraina, Polonia si Brazilia, in frunte cu deja celebra Sheilla Tavares de Castro, desemnata MVP-ul ultimei editii a Cupei Mondiale. Tot miercuri seara, echipa masculina Tomis Constanta a cedat inexplicabil pe teren propriu in fata gruparii maghiare Vegyesz Kazincbarcika, cu 2-3, si a ratat calificarea in sferturile de finala ale Top Teams Cup. Interesant de remarcat faptul ca, in cazul in care elevii antrenorului Gyula Barta se impuneau in fata ungurilor ar fi obtinut vizele pentru faza superioara, deoarece principala contracandidata, Benfica Lisabona, a pierdut pe terenul liderului grupei C, Vojvodina Novi Sad, cu scorul de 1-3!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.