Pavel Corut - colonel, fost ofiter de contrainformatii
Ajutor de la trupele sovietice
"In noaptea de 22 pe 23 am primit informatia ca gen. Nuta vine de la Campina cu o coloana de blindate pentru a ataca Capitala. De aceea s-
Pavel Corut - colonel, fost ofiter de contrainformatii
Ajutor de la trupele sovietice
"In noaptea de 22 pe 23 am primit informatia ca gen. Nuta vine de la Campina cu o coloana de blindate pentru a ataca Capitala. De aceea s-a intamplat acel masacru de pe Otopeni- pentru ca era ordin sa se intampine aceasta coloana cu foc, stirea nu putea proveni decat de la Stanculescu sau gen. Militaru pentru ca a venit pe fir militar (telefonul de 3 cifre pt. comunicare numai intre unitatile militare). De la CAT-gen. Mocanu Mircea a primit ordin la Baneasa sa se pregateasca platoul pentru aterizarea unor elicoptere sovietice. De fapt la ora 20,57 se transmite la TV un comunicat al FSN de George Marinescu ca s-a luat legatura cu ambasada sovietica pentru a ne trimite trupe in ajutor".
Generalul Mihai Chitac
"41 de generali batrani din naftalina"
"Militaru a crezut ca-i "perestroica" si a adus 41 de generali batrani din naftalina. In 23 decembrie, Militaru statea cu spatele la perete- in fata lui tot misunau barbosii de revolutionari- in frunte cu Gelu Voican. L-am intrebat: de ce nu sunteti dv. Ministru? Mi-a raspuns: pentru ca nu ma pune nimeni. Atunci i-am spus lui Iliescu ca gen. Militaru este cel mai potrivit sa fie ministru pentru ca nu-i compromis ca ceilalti. Iliescu a spus: "pai il avem pe Guse, cel mai mare". Am asistat cand prin telefon gen. Militaru i-a interzis vice-prim-ministrului Gelu Voican sa mai intre in MApN si orice unitate militara fara aprobarea lui. Apoi Voican a sprijinit CADA - sa-l darame pe Militaru".
Inginer Hristea Teodor, fost lucrator in fosta unitate speciala "P" din DSS
"USLA s-a transformat in teroristi"
"In 23 dimineata am tinut o sedinta cu efectivul. Noi suntem ca orice unitate de cercetare si productie (microproductie). Am dat ordin ca documentatiile tehnice cu continut de secret si strict secret sa fie adunate intr-o zona considerata mai sigura. Gen. Militaru s-a referit la transferul unor unitati de la MI si securitate la MApN. A spus ca USLA s-a transformat in teroristi. S-au reluat ascultarile de la unele obiective- in special ambasadele arabe"
Colonelul Mateiciuc Ioan-Divizia de Aviatie
"S-a tras in cladirea unde sunt rusii"
"In 23 am fost chemati in Bucuresti cu elicoptere sa cercetam blocurile din Bucuresti pe terasa carora sunt teroristi imbracati in salopete negre care trag in televiziune, in CC. Au decolat cel putin 3 echipaje (2 Pume si un Mi-8). Eu eram intr-un elicopter comandant de echipaj- misiunea am primit-o de la comandantul unitatii. Am trecut pe la Casa Scanteii, apoi m-am invartit in jurul televiziunii, zburam la cca 400 m, pentru siguranta, sa nu se traga in noi. Dar n-am vazut suspecti pe cladiri- totusi a tras cu mitraliera maistrul militar Anghel pentru ca i s-a parut ca a vazut ceva. O vila langa televiziune ardea deja, scotea un fum negru si gros. Stiu ca Grigore de pe celalalt echipaj a tras in cladirea unde sunt rusii, langa TV. Grigore spune ca a vazut oameni care au tras asupra lor, s-a tras asupra elicopterului sau si Grigore a fost ranit". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.