Tablouri originale in acuarela realizate de Adolf Hitler au fost scoase la licitatie pentru cateva mii de euro, pe site-ul specializat eBay. Un tablou intitulat "Munchen", care poarta semnatura fostului dictator si care este descris de catre vanzator
Tablouri originale in acuarela realizate de Adolf Hitler au fost scoase la licitatie pentru cateva mii de euro, pe site-ul specializat eBay. Un tablou intitulat "Munchen", care poarta semnatura fostului dictator si care este descris de catre vanzator drept "o piesa extrem de rara", a fost scos la vanzare pentru un pret initial de 2.100 de euro.
La inceputul saptamanii, un alt tablou, intitulat "Bad Gastein", dupa numele unui oras turistic austriac situat in apropiere de Salzburg, a primit 25 de oferte inainte de a fi stabilit pretul de incepere a licitatiei de 4500 de euro. Adolf Hitler visa sa devina pictor dar a picat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, in anul 1920. Dupa acest esec, a preluat conducerea partidului nazist. Expertii sunt de parere ca tablourile realizate de Hitler sunt mediocre si marile case de licitatii au refuzat sa le scoata la vanzare. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.