Presedintele Actiunii Populare (AP), Emil Constantinescu, solicita Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) sa declasifice integral documentele secrete din intervalul 15 decembrie 1989 - 5 ianuarie 1990. In acelasi timp, el cere Guvernului sa ado
Presedintele Actiunii Populare (AP), Emil Constantinescu, solicita Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) sa declasifice integral documentele secrete din intervalul 15 decembrie 1989 - 5 ianuarie 1990. In acelasi timp, el cere Guvernului sa adopte un act normativ care sa permita accesul specialistilor la arhivele CC al PCR si ale altor institutii centrale de partid si de stat pentru ultimul trimestru al anului 1989. Fostul presedinte al Romaniei cere, totodata, Ministerului Administratiei si Internelor sa ia toate masurile ce se impun, inclusiv sanctiunile prevazute legal, pentru a impiedica obstructionarea accesului la documentele respective. Constantinescu subliniaza ca repetarea obsesiva a tezei conform careia "nu cunoastem si nu putem cunoaste adevarul despre Revolutie" este o noua manipulare la care este supusa opinia publica si care "foloseste doar persoanelor si institutiilor a caror responsabilitate in crimele comise atunci este dovedita sau e pe cale de a fi dovedita". (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.