Fostul general SRI Eugen Grigorescu a fost condamnat definitiv, ieri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la trei ani de inchisoare in dosarul privind disparitia jurnalului lui Gheorghe Ursu - disidentul omorat in bataie in inchisoar
Fostul general SRI Eugen Grigorescu a fost condamnat definitiv, ieri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la trei ani de inchisoare in dosarul privind disparitia jurnalului lui Gheorghe Ursu - disidentul omorat in bataie in inchisoare.
Sectia penala a instantei supreme a admis recursurile formulate de Horia Andrei Ursu (fiul lui Gheorghe Ursu) si de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva deciziei prin care Curtea Militara de Apel l-a condamnat la doi ani de detentie cu suspendare pe Eugen Grigorescu. Astfel, instanta suprema l-a condamnat pe Eugen Grigorescu la trei ani de inchisoare pentru neglijenta in serviciu, precum si la cinci luni de detentie pentru retinerea si distrugerea unor inscrisuri.
Potrivit Mediafax, cea de-a doua fapta fiind gratiata in intregime, Grigorescu urmeaza sa execute prima pedeapsa, de trei ani de detentie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.