Oficiali romani si austrieci evalueaza, timp de 2 zile, planul comun de actiune in domeniul afacerilor interne. O delegatie a Ministerului Federal de Interne austriac a sosit, ieri, la Bucuresti, pentru o serie de discutii cu autoritatile romane in v
Oficiali romani si austrieci evalueaza, timp de 2 zile, planul comun de actiune in domeniul afacerilor interne. O delegatie a Ministerului Federal de Interne austriac a sosit, ieri, la Bucuresti, pentru o serie de discutii cu autoritatile romane in vederea pregatirii pentru aderarea la Uniunea Europeana.
Planul de Actiune Romano-Austriac 2005-2006 are ca obiectiv final indeplinirea tuturor masurilor si standardelor aplicabile la nivelul statelor membre ale UE de catre Romania.
In mod concret, se continua schimbul de date cu partenerii austrieci in domeniul migratiei ilegale, prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a criminalitatii transfrontaliere si combaterii couptiei.
Avand in vedere complexitatea formelor de cooperare romano-austriece in domeniile sus-mentionate, spun reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor, reuniunea de evaluare a inaltilor functionari constituie un eveniment important, deoarece, incepand cu 1 ianuarie 2006, Austria va detine presedintia UE si printre prioritatile acesteia se numara si aspectele ce urmeaza a fi abordate la nivelul inaltilor functionari ai celor doua ministere de resort, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a coruptiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.